Tänane umbusaldushääletus võib Neglasoni ametisse jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niina  Neglason tunnistas pärast juuni algul koalitsioonipartnerite talle esitatud umbusaldusavaldust, et see oli talle ootamatu, kuid nüüdseks on sotsidega olukorda arutatud ning leitud, et senise koalitsiooni jätkamine on kõige mõistlikum.
Niina Neglason tunnistas pärast juuni algul koalitsioonipartnerite talle esitatud umbusaldusavaldust, et see oli talle ootamatu, kuid nüüdseks on sotsidega olukorda arutatud ning leitud, et senise koalitsiooni jätkamine on kõige mõistlikum. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi volikogu esimees Niina Neglason võib tänasel volikogu istungil toimuval umbusaldushääletusel ametisse jääda, kuna koalitsiooni kuuluvad sotsid ilmselt loobuvad umbusaldamisest ning suurim opositsioonifraktsioon ei osale hääletamisel.

4. juuni istungil ehmatas sotsiaaldemokraatide fraktsioon koalitsioonipartnereid sellega, et esitas koos fraktsiooniga Jõhvi Heaks volikogu esimehele Niina Neglasonile umbusaldusavalduse. Selle sisse andnud sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Teet Enok ütles, et neid ei rahulda volikogu töö korraldus. "Tegime juba varem ettepaneku selle olukorra lahendamiseks koalitsiooni sees, kuid midagi pole muutunud," lausus Enok toona. Tema sõnul on volikogu töö olnud süsteemitu.

Muutsid meelt

Eile andis Enok mõista, et sotsid on meelt muutnud. "Minu isiklik seisukoht on, et praegune koalitsioon võiks jätkata," sõnas ta. Veel 5. mail ütles Enok, et ta kaldub eelistama olukorda, kus volikogus polegi selget koalitsiooni, vaid kõik on oma hääletustes vabad. "Vahepeal on olukord palju muutunud ja aset on leidnud raputavad sündmused," sõnas ta. Enok täpsustas, et peab silmas Jõhvi kaubandus- ja vabaajakeskuse ümber toimuvat, kus arendaja ja volikogu liige Allan Mänd ning endine vallavalitsuse liige Märt Marits on kuriteokahtlusega vahi alla võetud. Neid kahtlustatakse keskuse rajamisega seotud korruptsioonikuritegudes, mis on pannud äriprojektis kõhklema selle põhiinvestori. "Me tahame, et investorid viiksid alustatu lõpuni, ja me oleme lubanud sellele kaasa aidata," sõnas Enok.

Küsimusele, kuidas ta ise kavatseb umbusaldushääletusel hääletada, vastas Enok: "Jääksin selles küsimuses pigem erapooletuks." Ta kinnitas, et on pärast umbusalduse sisseandmist volikogu esimehe Niina Neglasoniga palju suhelnud. "Oleme paljudele asjadele leidnud suuna."

Teine sotside fraktsiooni liige Sergei Andrejev ütles eile õhtul, et ta pole veel otsustanud, kas umbusaldada Neglasoni või mitte. "Asjaolud on vahepeal muutunud, ütlen ausalt, pole praegu veel otsustanud, kuidas hääletada," lausus ta.

Osa opositsioonist loobub hääletusest

Volikogu suurim opositsioonijõud, fraktsioon Jõhvi − Meie Kodu aga umbusaldushääletusest täna osa võtta ei kavatse. "Meie ei hakka üldse hääletama," sõnas fraktsiooni esimees Ljudmila Jantšenko. Küsimusele, mis on selle põhjuseks, vastas ta: "Ei tahagi seda kuidagi kommenteerida. Me lihtsalt ei aruta seda küsimust ega osale hääletusel."

Umbusaldusavaldusele olid lisaks sotside fraktsiooni kuuluvatele Enokile, Vadim Jerjomenkole ja Sergei Andrejevile alla kirjutanud ka opositsioonilise fraktsiooni Jõhvi Heaks liikmed Tauno Võhmar, Eduard Rae ning Kairi Soomer. Rae ütles eile Põhjarannikule, et nende seisukoht muutunud pole ning nad kavatsevad umbusalduse poolt hääletada.

Volikogu esimees Niina Neglason ütles, et nad on pärast umbusaldusavalduse sisseandmist sotsidega korduvalt kohtunud ja läbi rääkinud. "Analüüsisime  olukorda ja leidsime, et meil ja sotsidel on koostööks rohkem ühist kui neil või meil ükskõik missuguse teise volikogu fraktsiooniga. Eks vigu oleme kõik teinud ja püüame edaspidi neist õppida," sõnas Neglason.

Vähem kui kuu aega tagasi, pärast umbusaldusavalduse sisseandmist ütles Teet Enok, et neil pole uut volikogu esimehe kandidaati. "Meie fraktsiooni sees seda kandidaati pole. Aga mine tea, äkki Neglason suudab end parandada ja umbusaldus ei lähegi läbi," sõnas Enok tookord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles