Illuka vallas põleb 11 hektarit metsaalust maastikku

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matti Kämärä
Foto: Matti Kämärä

23.augustil puhkes maastikutulekahju  Illuka vallas Kuningakülas. Tänaseks on tuli levinud 11 hektarile. Kohapeal teevad kustutustööd Ida päästekeskuse erinevate päästekomandode päästjad ning vabatahtlikud päästjad.

Häirekeskus sai teate metsa põlemisest 23. augustil kell 12.13. Tulekahjule reageerisid Iisaku, Kohtla-Järve ja Jõhvi päästemeeskonnad, Jõhvi operatiivkorrapidaja ning Jaama vabatahtlikud. Eritehnikast kaasati tulekahjule kaks mootorpumpa, roomiktransportöör ja kõrge maastikuläbivusega väikesõiduk. Päästetööde juhi sõnul tegi sündmuskohal kustutustööde organiseerimise keeruliseks raskendatud ligipääs põlengualale.

Esialgsel hinnangul oli põlenguala 6 hektarit, mis peale täpsustamist oli 9 hektarit.

„Täna hommikuse seisuga on metsaalusel maastikul tuli levinud 11 hektarile. Kustutustööd jätkuvad, kohapeal teevad vahetustega tööd erinevad Ida päästekeskuse päästekomandod ning vabatahtlikud päästjad Mäetaguselt, Jaama külast ja Lohusuust. Praegu ohtu eluhoonetele ja inimestele ei ole. Päästeamet soovitab vältida metsa minekut Illuka vallas,“ ütles Päästeameti Ida päästekeskuse reageerimisbüroo juhataja Indrek Pung.

Soojade ja kuivade ilmade jätkumisel püsib looduses väga suur tuleoht. Päästeamet palub inimestel looduses tuld mitte teha. Ohtliku ja suurt ressurssi nõudva maastiku- ja metsatulekahju võib peale lõkke põhjustada ka hooletu suitsetamine metsas või ka autoaknast välja visatud hõõguv suitsukoni. Olge palun hoolsamad ning vältige igasugust lahtist tuld looduses!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles