Algab Ehitajate tänava rekonstrueerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööd saavad alguse kõige halvemas seisukorras oleval, 620 meetri pikkusel lõigul.
Tööd saavad alguse kõige halvemas seisukorras oleval, 620 meetri pikkusel lõigul. Foto: Matti Kämärä

Ehitajad on alustanud ettevalmistustöid Kohtla-Järve Ehitajate tänava rekonstrueerimise esimese etapi tööde tegemiseks.

Ehitajate tänava rekonstrueerimise esimene etapp hõlmab kõige auklikuma, 620 meetri pikkuse lõigu kordategemist. Konkursi võitis firma N&V, kelle hinnapakkumine oli 347 339 eurot (ilma käibemaksuta).

Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinini sõnul on töövõtjal plaanis sulgeda Ehitajate teel ajutiselt liiklus ning panna sõiduautod ja bussid liikuma mööda teisi tänavaid. Enne külmade saabumist tahetakse valmis teha teepõhi ja välja vahetada sademeveekanalisatsioon, talvel aga piirata sellel lõigul liikluskiirust 30 kilomeetrini tunnis.

"Raskeveokite liiklus on kavas korraldada Uus-Tehase ja Sompa kaudu," märkis ta.

Asfaltima hakatakse kevadel

Kevadel, niipea kui ilm seda lubab, hakatakse Ehitajate tänaval asfalti panema. Nimetatud lõigu rekonstrueerimise peavad ehitajad lõpetama 2016. aasta 1. juuniks.

Ehitajate tänava kogupikkus on ligikaudu kolm kilomeetrit. Raha summas 500 000 eurot rekonstrueerimise esimese etapi tööde tegemiseks saab linn riigilt. Renoveerimise teise etapi tööde läbiviimiseks kuulutatakse riigihange Deniss Veršinini sõnul välja kohe pärast seda, kui riik on kinnitanud ka edasist finantseerimist. Linn tahab saada veel 1,6 miljonit eurot. "Toimunud läbirääkimised lubavad seda loota," märkis Veršinin.

Projekt näeb ette ka tänavavalgustuse rekonstrueerimist, jalgratta- ja kõnnitee ehitamist, haljastustööde tegemist ja Järveküla tee ning Kauba ja Ehitajate tänava ristmikul liikluse ümberkorraldamise lahendamist. Ehitajate tänava renoveerimise loodab linn valmis saada 2016. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles