Ida-Viru aasta tegija kandidaadid on Vladimir Všivtsev, Aare Vent ja Purtse mõis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiaktivist Vladimir Všivtsev.
Spordiaktivist Vladimir Všivtsev. Foto: Matti Kämärä

Ida-Viru aasta tegija 2015 tiitli kolm kandidaati on Vladimir Všivtsev, Aare Vent ja osaühing Purtse Mõis.

Ida-Viru maavalitsuse, Ida-Virumaa omavalitsuste liidu ja ajalehe Põhjarannik komisjon valis nominendid välja konkursile esitatud 14 kandidaadi seast.

Spordiaktivist Vladimir Všivtsev esitati aasta tegija konkursile Narva spordiürituste korraldamise ning Äkkeküla tervise- ja spordikeskuse töös hoidmise eest. Všivtsev on olnud Ida-Virumaa suurima rahvaspordiürituse, rohkem kui 4000 osalejaga Narva energiajooksu korraldusmeeskonna võtmefiguure, kes vastutab raja ettevalmistamise ja kogu kohapealse ettevalmistuse ning vabatahtlike abiliste kaasamise eest. Tema eestvedamisel on üha rohkem idavirulasi hakanud tegelema rahvaspordiga ning loodud ka selleks uusi sobivaid paiku.

Alates 2014. aastast Purtse kindlust majandaval osaühingul Purtse Mõis on õnnestunud tuua Ida-Virumaa Eesti "toidukaardile". Mainekas toiduportaal Eesti Maitsed valis Purtse mõisa Eesti 50 parema restorani hulka.

Peremees Janner Eskor ja perenaine Sigrid Välbe on suutnud lühikese ajaga luua maakonna esindusrestorani, mis on pälvinud külastajatelt vaid kiitust. "Külastajat ootavad oma tehtud õlled ja perenaise söögid, mis muutuvad järjest maitsvamaks. Pidage seda meeles, kui sinna kanti satute!" tõdetakse portaalis Eesti Maitsed.

Talunik Aare Vent pälvis tunnustust Lüganusel talupoe avamise ja töökohtade loomise eest. Vendi ettevõtmine tõuseb eriti esile olukorras, kus paljudes kohtades Eestis maapoode järjest suletakse. Tänu temale sai Lüganuse 15 aasta pikkuse vaheaja järel taas poe, kus peale tavapäraste kaupade müüakse ka Aare Vendile kuuluvas osaühingus Lüganuse Agro kasvatatud köögi- ja juurvilju.

Kes kolmest kandidaadist pälvib Ida-Virumaa aasta tegija tiitli, selgub 25. veebruaril Kohtla-Järve koolinoorte loomemajas toimuval Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise pidulikul üritusel.

Eelmistel aastatel on Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus ja Andrei Katkov. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles