Karsklasena tuntud Jaanus Purga roolijoodikuks saamine hämmastas kolleege

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurite päeva pidustustel efektse kauboikaabuga silma torganud Jaanus Purga on olnud Ida-Virumaal aastaid tuntud kui karsklane. Seda jahmatavamalt mõjus uudis, et mullu suvel tabati ta kahel korral autoroolist alkoholijoobes.
Kaevurite päeva pidustustel efektse kauboikaabuga silma torganud Jaanus Purga on olnud Ida-Virumaal aastaid tuntud kui karsklane. Seda jahmatavamalt mõjus uudis, et mullu suvel tabati ta kahel korral autoroolist alkoholijoobes. Foto: Peeter Lilleväli

VKG juhatuse liikme ja arendusdirektori Jaanus Purga kahel korral vahele jäämine purjuspäi sõidukijuhtimisega jahmatas töökaaslasi, sest siiani tunti teda kui täiskarsklast, kes ise on armutult tauninud liiklushuligaane. 

Kaks mullusuvist juhtumit, kus politsei tabas alkoholijoobes Jaanus Purga autoroolist, said avalikuks sel nädalal, kui Eesti rahvusringhäälingu uudiseportaali ajakirjanikule hakkas silmas Tartu maakohtu tänavu veebruaris tehtud kohtuotsus, milles Purga tunnistati süüdi alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest  ja teda karistati  16 396 euro suuruse rahatrahviga.

Üllatus juhatuse esimehele

Tartu maakohtus käsitletud juhtum leidis aset mullu 26. juulil Jõgeva maakonnas Pala vallas. Politsei tabas Purga sõiduauto Porsche Cayman roolist ja mõõtis tema alkoholisisalduseks väljahingatavas õhus 0,78 mg liitri kohta. Purga hingeõhk ületas napilt 0,03 mg võrra piiri, mis kvalifitseerub kuriteoks.

Sama aasta 1. juuli õhtul oli aga alkoholi tarvitanud Purga sama sõiduki roolis jäänud politseile vahele Narva-Jõesuus. Selle eest määras Viru maakohus mullu oktoobris talle karistuseks trahvi 2796 eurot ning võttis üheks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Tol korral oli tema joobeseisund ligilähedane teisele vahelekukkumisele − 0,82 mg liitri kohta.

Puhkusel olev Jaanus Purga hoidus eile toimunut üksikasjalikumalt selgitamast. "Rumalus tehtud, karistus käes. Kõik," oli tema lakooniline sõnumiga saadetud vastus.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann sai teada, et tema lähemaid kolleege suurettevõtte juhtimisel on juba pikemat aega tagasi kriminaalkorras süüdi mõistetud, alles mõned päevad tagasi. "See oli täielik üllatus. Seda enam, et teadsin siiani, et ta on mees, kes ei võta tilkagi alkoholi," sõnas ta.

Purga soovib VKGst lahkuda

Asmanni sõnul avaldas Purga juba märtsi algul soovi ettevõttest lahkuda ja tema ametist vabastamise küsimus on päevakorras sel kolmapäeval toimuval  ettevõtte nõukogu istungil. "Kuna keerulise olukorra tõttu ei ole nähtavas tulevikus võimalik meil kavandada suuremaid investeerimis- ja arendusprojekte, siis ei näinud ta oma jätkamisel väljavaateid," selgitas Asmann, lisades, et VKG-l ei ole plaanis Purga ametikohale uut inimest võtta.

Samas hoidus poole aasta eest juhatuse esimehe ametisse asunud Asmann tagantjärele spekuleerimast, kas Purga oleks oma koha kaotanud juba varem, kui tema kohtulugudest oleks teatud. "Igal juhul heidab iga selline juhtum, kus juhatuse liige tabatakse alkoholijoobes roolist, halba varju ettevõtte mainele," tõdes  ta.

Mitmed Purga kolleegid avaldasid eile samuti hämmingut temaga toimunu üle. "Oleme Jaanusega koos olnud kümnetel üritustel, kus teised on tarbinud alkolholi, aga tema on just rõhutanud oma põhimõttelist karskust. Seda enam tuli nüüd see uudis ebameeldiva külma dušina," rääkis üks tema kauaaegne kolleeg VKG peakontorist.

Purga on tuntud ka aktiivse rahvasportlasena, kes läbinud korduvalt Alutaguse suusamaratoni, ja muusikuna ansamblist Kimalase Vend. Üks vähestest, kes tema kohtulugudest juba varem teadis, oligi bändikaaslane, Jõhvi vallavanem Aivar Surva. "Kui ma sellest kuulsin, ei tahtnud seda uskuda, sest mingi kõva viinaviskaja ta kindlasti pole. Pigem on ta ise sageli olnud teistele kaineks autojuhiks," rääkis ta.

Surva teada tabati Purga mullu suvel Jõgevamaal alkoholijoobes roolist pärast klassikokkutulekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles