Sillamäel toimunud tulekahjus hukkusid ema ja laps

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengust eluga pääsenud Maksim Timakin usub, et tema naise ja tütre oleks võinud suitsust elusalt välja tuua, kui päästjad oleksid sisenenud korterisse mitte trepikoja ja koridori, vaid teisel korrusel asuva magamistoa akna kaudu. Tema sõnul palusidki kõik naabrid tuletõrjujatel võimalikult kiiresti maja sellele küljele sõita, kuid nood keeldusid.
Põlengust eluga pääsenud Maksim Timakin usub, et tema naise ja tütre oleks võinud suitsust elusalt välja tuua, kui päästjad oleksid sisenenud korterisse mitte trepikoja ja koridori, vaid teisel korrusel asuva magamistoa akna kaudu. Tema sõnul palusidki kõik naabrid tuletõrjujatel võimalikult kiiresti maja sellele küljele sõita, kuid nood keeldusid. Foto: Ilja Smirnov

Sillamäel aset leidnud tulekahju, milles kaotasid elu ema ja tütar, põhjustas tõenäoliselt ööpäev läbi töötanud vana televiisor. Sellele aitas kaasa ka suitsuanduri puudumine.

Reede hilisõhtul heitsid abikaasad Maksim ja Viktoria ning kaks nende last Sillamäel Ranna tn 39 asuvas korteris magama. Kui Maksim pärast kella 23 üles ärkas, oli üks tuba juba suitsu täis ja leekides.

"Ärgates oli mu esimene mõte: "Rostik!" [Nelja-aastane poeg Rostislav − I.S.] Leidsin ta kombates suitsu seest üles, otsisin üles ukse ja lükkasin ta trepimademele ning tahtsin ise tagasi minna, ent siis lahvatas! Nüüd mõistan, et olen mingil määral ka ise süüdi: avasin ukse ja lasin õhu sisse..."

Ema ja tütar hukkusid

Tulekahju tagajärjel − ilmselt suitsu tõttu − hukkusid 34aastane Viktoria ja tema 4aastane tütar. Ema ja tütar magasid ühes voodis magamistoas, mis ise küll ei põlenud, kuid oli suitsu ja kärsahaisu täis. Isa ja poeg magasid külalistoas, mille akna all seisiski põlema läinud teler. Just telerile kui põlenguallikale viitas peremehele hiljem ekspert.

Samas toas teleri kõrval oli ka 15aastase peretütre voodi, kuid tema oli tol õhtul viimast koolikella tähistamas.

Maksim Timakin kippus kuni viimse hetkeni meeleheitlikult leekidesse oma naist ja tütart päästma ning selleks, et temagi tulekahjus hukka ei saaks, pidid politseinikud ta käeraudadesse panema.

Isa päästetud poiss saadeti haiglaravile, pereisa ise arstiabi ei vajanud. Ta kinnitas, et oli tol õhtul kaine, ning seda kinnitas ka politseinike tehtud läbivaatus.

Inimesed aitasid aktiivselt

Teisel korrusel puhkenud tulekahju kustutamiseks evakueeriti ka neli selle trepikoja kolmanda ja neljanda korruse elanikku. Mõned korterid on seal praegugi elamiseks kõlbmatud.

Timakin kinnitas, et suitsuandur oli nende korteris kunagi olemas küll. "Kuid teate, see hakkas sageli ilma igasuguse põhjuseta tööle..." selgitas peremees sellest loobumise põhjust.

Möödunud mõne ööpäevaga on naabrid ja ka täiesti võõrad inimesed − isegi Rootsist − tänu meediale Sillamäe põlengus kannatada saanud perele mitmesugust abi kogunud.

"Inimesed on meid juba väga palju aidanud: oleme saanud nii raha kui riideid, toiduaineid ja hügieenivahendeid," palus pereisa oma andmeid selle tõttu enam mitte avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles