Selgusid Ida-Viru aasta tegija nominendid

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Mere puiestee. 
MATTI KÄMÄRÄ
Sillamäe Mere puiestee. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Ida-Viru aasta tegija 2017 nominendid  on Sillamäe linnavalitsus, festivali "Mägede hääl" korraldusmeekond ning Tulivee restorani rajajad vennad Heigo ja Hannes Prits. 

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu, Ida-Virumaa ettevõtluskeskuse ja  ajalehe Põhjarannik  esindajatest koosnev žürii valis nominendid välja konkursile esitatud 12 kandidaadi seast.

Kolm sõelale jäänud nominenti

Sillamäe linnavalitsus esitati aasta tegija konkursile Mere puiestee rekonstrueerimise eest. Kümme aastat ettevalmistusi nõudnud ehitustöö on andnud Sillamäe kesklinnale täiesti värske ilme. Mere puiestee on nüüd üks huvitavamaid vaatamisväärsusi Sillamäel.

Festivali "Mägede hääl" meeskond eesotsas Ivar Murdi ja Raul Saaremetsaga tegi ära selle, mille puudumisest on Ida-Virumaal aastaid räägitud − suurejoonelise kultuurifestivali vabas õhus. Kohtla-Nõmmel kaevandusmuuseumi territooriumil toimunud festival sisaldas mitmekesist värskete suundadega muusika- ja filmiprogrammi, millest käis osa saamas tuhandeid inimesi väljastpoolt Ida-Virumaad. Korraldajatel on soov jätkata selle festivali korraldamist ka järgnevatel aastatel.

Vendade Heigo ja Hannes Pritsu firma OÜ Trogar avas mullu Liimala rannas Tulivee restorani, mille väliskuju jäljendab merelainet. Juba esimesel tegutsemisaastal pääses ta 160 Eesti parema söögikoha nimekirja "The White Guide Baltic − Estonia", kus Ida-Virumaa esindajaid on vaid viis. Nende Ida-Viru tegija kandidaadiks esitajad tõid vendade puhul esile nende tahet arendada kodukanti. Lisaks mullu valminud restoranile on nad rajanud ka Purtse jahisadama ning käsil on omanäolise Tulivee külastuskeskuse loomine.

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu tegevjuht Arno Rossman sõnas, et aasta tegija kolmeks nominendiks valiti kolm eripalgelist kandidaati, kes kõik said omal moel just eelmisel aastal hakkama maakonda tugeva jälje jätnud teoga. "Olgu selleks uue kultuurisündmuse traditsiooni loomine, ehitusobjekt, mis jääb kujundama linnapilti aastakümneteks, või siis hoopis üheks maakonna visiitkaardiks pürgiv restoran. Kõik need on väärt algatused, mis väärivad tunnustamist," sõnas Rossman.

Võitja selgub neljapäeval

Kes kolmest kandidaadist pälvib Ida-Virumaa aasta tegija tiitli, selgub 22. veebruari õhtul Jõhvi kontserdimajas toimuval Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud pidulikul kontsertaktusel.

Lisaks kolmele nominendile esitati Ida Virumaa aasta tegija konkursile ka kunstnik Eduard Zentšik, Jõhvi kontserdimaja, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, MTÜ Virumaa Pärimuse Sõbrad, Narva Soldino gümnaasium, Jaanus Paas ja Silsteve'i terminal Sillamäe sadamas,  Virumaa filmifond, Kauksi motell ja osaühing SPA Tours.

Eelmistel aastatel on Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, Andrei Katkov, Vladimir Všivtsev ja Vladimir Võssotski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles