Aasta tegija tiitli pälvisid "Mägede hääle" festivali korraldajad

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused aasta tegijad Ivar Murd ja Raul Saaremets tegelevad juba käesoleva aasta "Mägede hääle" kava koostamisega.

MATTI KÄMÄRÄ
Tänavused aasta tegijad Ivar Murd ja Raul Saaremets tegelevad juba käesoleva aasta "Mägede hääle" kava koostamisega. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Eile Jõhvi kontserdimajas toimunud ja pikalt ettevalmistatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud pidulikul kontsertaktusel, kus ühendatud noortekollektiivid esitasid Pärt Uusbergi uudisteose "Eestimaa atmosfäärid", kuulutati välja maakonna aasta tegija tiitli saaja, kelleks osutus Eesti kaevandusmuuseumis toimuva festivali "Mägede hääl" tiim. Raul Saaremets ja Ivar Murd ütlevad, et selline au on palsam hingele ja festival tuleb taas.

Ida-Viru ettevõtluskeskuse juhatuse liige Pille Sööt ütles Põhjarannikule, et "Mägede hääl" eristus teistest nominentidest oma hullumeelse mastaabi ja selle poolest, et tegu on vabatahtliku algatusega.

Festival tõi paljusid esimest korda maakonda 

"Inimesed, kes on Ida-Virumaalt pärit, otsustasid, et nad panustavad maakonda − vaatamata sellele, et nad ei ela praegu siin. Nad võtsid ette suure asja, mida nad kunagi varem polnud teinud. See õnnestus ja tekitas tähelepanu väljaspool Ida-Virumaad, tõi siia inimesi, kes kordagi sellesse maakonda polnud sattunud, ja − mis on kõige olulisem − see jätkub! Raul Saaremets ja Ivar Murd väärivad seda tunnustust," ütles Sööt Põhjarannikule.

Söödi sõnul väärtustas "Mägede hääl" oma üritusega ka tööstusala. "See, et varem asus seal kaevandus ja nüüd saab korraldada samas paigas nii võimsaid kultuurisündmusi, on oluline. Nad tõid siia esinejaid, keda käidi vaatamas kui nähtust − üritusel ei käinud kohal pelgalt fännid, vaid näiteks Tommy Cashi käidi vaatamas kui nähtust. Festivalil olid nii head esinejad, et inimesed, kes ei tarvitse isegi olla sellise muusika fännid, lausa pidid kohale tulema," rääkis Sööt.

Tuntud raadiomees ja ansambli Röövel Ööbik trummar Raul Saaremets ütles Põhjarannikule, et selline tunnustus on muidugi väga meeldiv. "Tore on aduda, et siiski on võimalik tõestada nii endale kui ka teistele midagi võimatut. Selleks ongi vaja veidi säärast hullumeelset pealehakkamist, Ivari puhul sellist noore inimese uljast mõtlemist, mis ei anna reaalsusele võimalust, ja siis sünnivadki ideed, mida teised peavad esmalt hulluks. Tasub pingutada!" ütles Saaremets.

Ivar Murd rõõmustas samuti. "Töö festivali ettevalmistamisel oli tohutu ja kodukandi tunnustus on esimene asi, mis loeb. See teeb südame nii soojaks, et seda on raske isegi sõnadesse panna. Meile antud tiitel parandab kõik haavad ja peavalud ning lükkab alanud aastaks selja sirgu," ütles Murd.

Tublide tunnustamine 

Praegu tegelevad mehed juba käesoleva aasta "Mägede hääle" kava koostamisega, käivad läbirääkimised sponsoritega ja Murdi sõnul on kaaskorraldajatena liitunud dream team − näiteks liituvad mehed klubidest Lekker ja Haigla.

Lisaks festivali "Mägede hääl" korraldusmeeskonnale olid tänavusteks nominentideks aasta tegija tiitlile Sillamäe linnavalitsus ning Tulivee restorani rajajad vennad Heigo ja Hannes Prits.

Eelmistel aastatel on Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama, MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus, Andrei Katkov, Vladimir Všivtsev ja Vladimir Võssotski.

Pidulikul Eesti sünnipäeva kontsertaktusel õnnitleti ka Jõhvi valla tegijaid: pikaajalise vabatahtliku panuse eest turvalisuse tagamisel Jõhvis Andres Vinklerit; aktiivse ja heatahtliku tähelepanu juhtimise eest valla elu kitsaskohtadele Vello Erikut; suure südamega tehtud töö eest eakate eaks Gale Popovat, valla inimestele ja korteriühistutele õigusabi andmise ja nende õiguste seismise eest Paul Paasi.

Voldemar Berelkovskile anti üle Jõhvi valla aukodaniku tiitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles