Kiviõli seikluskeskus kasvab

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavad Kiviõli seikluskeskuse liikluslinnakus hakkavad kuju võtma. Lähema kolme nädala jooksul saavad teed asfaltkatte peale. 

KIVIÕLI SEIKLUSKESKUS
Tänavad Kiviõli seikluskeskuse liikluslinnakus hakkavad kuju võtma. Lähema kolme nädala jooksul saavad teed asfaltkatte peale. KIVIÕLI SEIKLUSKESKUS Foto: Põhjarannik

Kiviõli seikluskeskus on viimase kuu jooksul kasvanud senisest suuremaks ning uus, täienenud park, mis avatakse juuni keskpaigas, hakkab kuju võtma. 

Kiviõli seikluskeskuse uute suviste atraktsioonide ehitus on käinud juba kuu aega. "Liikluslinnakus hakkavad tänavad ilmet võtma," tõdes SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juht Janek Maar. Päris linna moodi hakkab see välja nägema umbes kolme nädala pärast, kui lõppevad asfaltimistööd.

Käsitööasfalt

Asfaltimistööd on suviste atraktsioonide ehitustöödest kõige mahukamad. Tööde käigus saab endale uue katte parkimisplats ning seikluskeskuse peamajast hakkavad kergliiklusteed jooksma mööda uusi atraktsioone.

Lisaks tavalistele teedele peab teerull muu hulgas asfalti siledaks rullima suusanõlval. "See töö pani tee-ehitusfirma küll muigama," tunnistas Maar, et ehkki Euroopas on see täiesti tavaline, et asfalt mäkke pannakse, pole Eestis pidanud teerullid veel selliseid kõrgusi vallutama. Kas ja kuidas töödega hakkama saadakse, paistab lähinädalatel.

Järgmisel nädalal kohale tulevad trikispetsialistidest lätlased, kes muu hulgas on ka talvise lumelauapargi autorid, teevad rattapargi valmis käsitsi. Sealhulgas pannakse käsitsi maha ka asfalt.

Asfalt-pumptrack'ist, kahest mäestlaskumise rajast ja downhill-radadest koosnev park on Eestis ainulaadne, nagu ka kogu keskus, kuhu tulevad veel põnevkivikaevandus, tuletõrjeakadeemia, liikluslinnak, väikesed mootorpaadid ja kaks mänguväljakut eri vanuses lastele. Juba eelmisest aastast on valmis kõrgseikluspark ja kettagolfirada.

Mänguväljakule mõeldud lennuk sai endale Kelly Sildaru nime ja disaini. Kunstnik maalib ilusaks veel bussi ning põnevkivikaevanduse taustaks mineva kaevandusloo seina.

Kompleksina unikaalne

Kõik need pisiasjad peaksid kokku andma erakordse elamuse, mida mujal Eestis ega naaberriikides ei pakuta. "Võib-olla Läti Sigulda pargis on selliseid elemente, aga kindlasti pole seal see kõik nii kompaktselt ja sellises koosluses," rääkis Maar.

Pargi avamiskuupäev pole veel lõplikult paigas, kuid keskus loodab kõik valmis saada juuni teisel nädalal. Piletimüük uude keskusesse on juba mõnda aega avatud ning Maari sõnul on esimesed 1000 pääset müüdud.

Keskuse avamise tõttu otsib seikluskeskus endale lisatöötajaid. Kokku võetakse suveks tööle 25 uut inimest. "Kõik, kes tunnevad, et nad võiksid ja tahaksid uues keskuses kaasa lüüa, on teretulnud," ütles ta. Ehkki esialgu on tegemist hooajalise tööga, vajab keskus lisajõudu ka talvisel perioodil.

Kuni uue keskuse uksed pole veel avatud, pääsevad mägiautodega sõitma, trossiga laskuma, bagisafarile ning kõrgseiklusparki ainult grupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles