Jõhvi abivallavanem Aivo Tamm astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm.  MATTI KÄMÄRÄ
Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Jõhvi abivallavanem Aivo Tamm esitas esmaspäeval vallasekretärile avalduse, mille kohaselt lahkub ta ametist.  

"Mina, Aivo Tamm, Jõhvi abivallavanem, astun tagasi alates 30.05.2018," teatas Tamm oma avalduses.

Ei jõua

Põhjarannikule oma sammu selgitades ütles Tamm, et see amet käis talle üle jõu. Kuna ta asus mullu sügisel abivallavanema kohale majandusspetsialisti kohalt, siis langes talle topeltkoormus, sest majandusspetsialisti koht jäi täitmata. Kuigi osa kohustusi delegeeriti ümber.

"Abivallavanemana võtsin nüüd poliitilise puhkuse, sest ma ei jõua nii palju tööd teha. Vahel tuleb ühel ajal olla kolmel kohtumisel − see pole füüsiliselt võimalik," rääkis Tamm, lisades, et praegune aeg on eriti pingeline, sest alanud on aktiivne ehitusperiood.

Tamme sõnul kuulub see ametikoht koalitsioonileppe kohaselt valimisliidule Jõhvi − Meie Kodu ning kui selle esindajad palusid tal pärast valimisi sellesse ametisse hakata, siis ta andis oma nõusoleku. "Aga las poliitikud otsivad nüüd sinna uue inimese. Esitan avalduse, et mind võetaks jälle majandusspetsialistina tööle," rääkis Tamm.

Küsimusele, kas tema tagasiastumine on kuidagimoodi seotud ka opositsiooni poolt 17. mai volikogu istungil sisse antud umbusaldusavaldusega vallavalitsusele, vastas Tamm eitavalt. "Mind poliitika ei huvita, tahan tööd teha. Seis on segane, poliitikud ise ka midagi ei tea, kui nendega rääkida," sõnas Tamm oma lahkumise põhjuste kohta. Päris apoliitiline Tamm siiski pole: ta on Alutaguse vallavolikogu liige ning IRLi piirkonna juhatuse liige.

Volikogu esimees Niina Neglason ütles, et majanduse ja ehituse eest vastutava abivallavanema ametikoht kuulub koalitsioonileppe kohaselt valimisliidule Jõhvi − Meie Kodu ning nemad peavad ka välja pakkuma uue kandidaadi sellele ametikohale.

Abivallavanemaks Tsventarnaja?

Põhjaranniku andmetel on juttu olnud Viktoria Tsventarnaja kandidatuurist. Tsventarnaja on kunagi töötanud Jevgeni Solovjovi juhitud Kohtla-Järve linnavalitsuses abilinnapeana ning ettevõtja Nikolai Ossipenko ettevõtetes tegevjuhina. Viimati juhtis ta prügifirmat Ekovir ning  praegu on tee-ehituse ja -hooldusega tegeleva OÜ N&V tegevdirektor.

Tsventarnaja ise vastas Põhjaranniku küsimusele, kas talle on abivallavanema kohta pakutud, eitavalt. "See on minule üllatus," sõnas ta naerdes.

Fraktsiooni Jõhvi − Meie Kodu esimees Velli Naber ütles, et võimalikke kandidaate abivallavanema kohale pole veel arutatud, ja ka Tsventarnaja võimaliku kandidatuuri kohta ei osanud ta midagi konkreetset öelda. Ta arvas, et kandidaadid võivad jutuks tulla fraktsiooni koosolekul, mis toimub ilmselt enne järgmist volikogu istungit. Volikogu istung tuleb tõenäoliselt 14. juunil ning seal on päevakorras umbusaldusavaldus vallavalitsusele.

Opositsioon pidas koalitsiooniga kõnelusi

Viimasel ajal on Jõhvi vallavalitsuse töö kohta tulnud kriitikat nii opositsioonist kui koalitsioonist ning opositsioon on otsinud võimuliiduga kontakte läbirääkimiste pidamiseks.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Martin Repinski tunnistas, et ta kohtus võimuliidu esindajatega. "Me ei pakkunud omalt poolt midagi ametikohtadega seonduvalt. Me tunneme, et valla areng seisab, ja arutasime, kes võiks olla uus vallavanem," rääkis Repinski.

Ta eitas seda, justkui oleks Keskerakond seadnud koalitsiooniga liitumise tingimuseks, et vallavanemaks saaks Eduard East nende fraktsioonist. "See ettepanek tuli pigem koalitsiooni poolt. Me arutasime läbi eri kandidaate nii praeguste volikogu liikmete seast kui ka neist, kes võiks väljastpoolt tulla," sõnas Repinski.

Ta ei nõustunud väitega, et opositsiooni läbirääkimised koalitsiooniga lõppesid tulemusteta. "Praeguse volikogu tegutsemisperioodi on jäänud veel kolm ja pool aastat ning kunagi ei tea, millal mingid kõnelused mingi tulemuse annavad. Paljudes asjades on meie seisukohad koalitsiooniga ühised," lisas Repinski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles