Kapo kahtlustab Narva linnavolinikke korruptsioonis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEETER LILLEVÄLI
PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Kaitsepolitseiamet on kriminaalmenetluse raames teinud kolmapäeval kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linnavolikogu liikmetel lasuva korruptsioonikahtlusega.

Praeguseks kogutud materjalid viitavad korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute teadvatele rikkumistele linnavolikogus, teatas ERR.

Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul ei saa veel kahtlustatavate nimesid välja öelda, ent ERR-i venekeelse portaali andmetelon kahtlustatavad linnavolinikud Keskerakonna fraktsiooni esimees Aleksei Voronov, volikogu esimehe asetäitjad Jelena Pahhomova ja Larissa Olenina ning liige Aleksei Mägi, kes kõik kuuluvad Keskerakonna fraktsiooni. Kõigi nende mobiiltelefonid on pärast kella 19 olnud ka välja lülitatud.

Välistatud pole, et kahtlusaluste ring laieneb veelgi.

Kolmapäeva õhtul jäi ära ka planeeritud volikogu eestseisus, mis pidi kinnitama järgmise istungi päevakorra. Muuhulgas pidi järgmisel istungil valitama volikogule uus esimees. Praegu Narva volikogul esimees puudub, kuna eelmine esimees, keskerakondlane Aleksandr Jefimov jäi juuni lõpus lõplikult süüdi kelmuses ja selle tõttu peatusid automaatselt tema volikogu liikme volitused.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kuna uurimistoimingud veel kestavad, ei ole detailsemaid menetlusandmeid hetkel võimalik avalikustada, märkis prokuratuur.

Peaminister, Keskerakonna esimees Jüri Ratas taunib maksumaksja raha kasutamist erahuvides.

"Avalikke vahendeid tuleb alati kasutada läbipaistvalt, lähtuvalt inimeste ühistest huvidest ning vältides huvide konflikti. Mitte ükski sent Narva maksumaksja raha ei tohi teenida kellegi erahuve. Toetan igati õiguskaitseorganeid korruptsioonikahtluste kontrollimisel nii kohalikes omavalitsustes kui riigis tervikuna," teatas Ratas oma Facebooki lehel tehtud avalduses.

"Minu juhitud Keskerakond ei salli korruptsiooni mitte ühelgi kujul. See on terve ühiskonna probleem, mille väljajuurimisse peavad aktiivselt panustama nii õiguskaitseorganid, poliitikud kui kõik inimesed. Meedias ilmunud info põhjal pole võimalik lõplikke järeldusi teha, aga kui korruptsioonikahtlused tõele vastavad, oleme valmis astuma vajalikke samme ka siis, kui see tähendab Narvas opositsiooni minekut," lubas Ratas.

Ratas lisas, et Keskerakonna Narva piirkonna esimees Yana Toom on kutsunud neljapäevaks kokku piirkonna juhatuse erakorralise koosoleku, kus tekkinud olukorda arutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles