Keskerakonnast lahkunud Voronovi leer säilitas Narvas ainuvõimu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem Narva volikogu fraktsiooni Narva Meie Kodu esimees Aleksei Voronov ja eile õhtul Narva linnavolikogu uueks esimeheks valitud Irina Janovitš. ILJA SMIRNOV
Varem Narva volikogu fraktsiooni Narva Meie Kodu esimees Aleksei Voronov ja eile õhtul Narva linnavolikogu uueks esimeheks valitud Irina Janovitš. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

13 endist Keskerakonna liiget, kes ööl vastu neljapäeva erakonnast välja astusid, säilitasid koos parteitute kaasvõitlejatega endisest Keskfraktsioonist Narva volikogus ainuvõimu.

Enamik endise Keskfraktsiooni liikmeid moodustasid eile uue fraktsiooni "Narva Meie Kodu", mille juhiks sai Aleksei Voronov, kes juhtis ka varem Keskfraktsiooni. Uues fraktsioonis oli eilse seisuga 20 liiget. Endisest Keskfraktsioonist ei liitunud sellega Fjodor  Ovsjannikov ja riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kes oli juba varem oma fraktsioonikaaslastest eemaldunud seoses erimeelsustega haridusküsimustes.

Jõudude vahekorda 31kohalises Narva volikogus näitas eile uue volikogu esimehe valimine. Voronovi poolt  juhitava värskelt loodud fraktsiooni Meie Kodu Narva kandidaat, Kreenholmi gümnaasiumi direktor Irina Janovitš, sai 21 häält. Opositsioonilise fraktsiooni Meie Narva kandidaadi - Jana Kondrašova poolt hääletas 8 saadikut.

Enne hääletust sõna võtnud Mihhail Stalnuhhin needis kolleege selle eest, et nad olid varem  toetanud  Narvas vaid ühe riigigümnaasiumi loomist ja kõigi ülejäänute sulgemist: "Te põlete kõik põrgus!".  Ta märkis, et just seetõttu ei toeta ta ka Irina Janovitši valimist volikogu esimeheks.

Ööl vastu neljapäeva astusid Keskerakonnast välja korruptsioonikahtlustuse saanud Aleksei Voronov, Larissa Olelina, Aleksei Mägi, Sergei Lvov, Ilja Fjodorov, Tatjana Stolfat, Jelizaveta Tšertova ja lisaks neile samuti Keskfraktsiooni kuulunud, kuid kahtlustuseta Galina Vologdina, Vladimir Mižui, Jelena Kavrus, Olev Silland, Irina Janovitš ning Jekaterina Golubtsova. Mitmed Keskfraktsiooni liikmed nagu näiteks Jelena Pahhomova või Nikolai Burdakov polnud Keskerakonna liikmed.

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et erakond sooviski korruptsioonikahtlusega Narva saadikute lahkumist Keskerakonnast ja nüüd hakkab Keskerakond Ratase sõnul  Narvas võimuliitu moodustama. "Narva on läinud õiglase valitsemise suunas," ütles Ratas ERRi küsimusele vastates

"Narvas on läinud nii nagu erakond on soovinud. Me oleme soovinud toetada 57 000 Narva elanikku, et Narva juhtimine oleks läbipaistvam. Teine asi on see, et minu juhitavas Keskerakonnas selliseid inimesi olla ei saa. Need inimesed on välja astunud," lisas Ratas.

Ratas avaldas lootust, et võimuvaakum ei kesta kaua ja suure tõenäosusega saab Narva koalitsioonivalitsuse. Eilne volikogu esimehe valimine näitas, et see ei kulgenud Ratase plaani kohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles