Kohtla-Järve keskerakondlaste üks liidreid hakkab juhtima korraga kahte kooli

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Vladimirova. PEETER LILLEVÄLI
Svetlana Vladimirova. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Mitmeid aastaid Kohtla-Järve vene gümnaasiumi direktori kohusetäitjana töötanud Svetlana Vladimirova hakkab nüüd juhtima ka slaavi põhikooli.

Kohtla-Järve linnavalitsus eelistas nelja osalejaga slaavi põhikooli direktori konkursil Vladimirovat (pildil), kes on ka linnas võimul oleva Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna aseesimees ning kuulub sarnaselt mitmete teiste koolijuhtidega linnavolikogusse ja juhib seal revisjonikomisjoni. Vladimirova oli ka üks nendest koolijuhtidest, kes esitas Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimehe Valleri Korbi linna aukodaniku kandidaadiks.

"Svetlana osutus parimaks kandidaadiks. Tal oli selge pilt, kuidas kooli edasi arendada," põhjendas Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva Vladimirova eelistamist, lisades, et tema plussiks oli ka see, et ta on varem töötanud slaavi põhikooli õppealajuhatajana ja tunneb seetõttu hästi kooli sisekliimat.

Aleksejeva sõnul jätkab Vladimirova ka vene gümnaasiumi juhtimist. See kool lõpetab 2019. aasta sügisel tegevuse, gümnaasiumiastme lapsed lähevad siis avatavasse riigigümnaasiumisse, aga 7., 8. ja 9. klassi õpilased suunatakse slaavi põhikooli. "Üheks õppeaastaks ei olnud mõtet vene gümnaasiumile uut direktorit otsida," märkis Aleksejeva.

Slaavi põhikooli direktori koht vabanes tänavu augustis, kui senine direktor ja samuti linnavolikogu liige Irina Putkonen asus tööle Pärna tänavale ehitatava riigigümnaasiumi direktorina.

Vabanevasse vene gümnaasiumi hoonesse kolivad ajutiselt, uue õppehoone ehituse ajaks, Kesklinna põhikooli õpilased. Mis sellest 22 aastat tagasi põhjalikult renoveeritud koolimajast edaspidi saab, Aleksejeva praegu öelda ei osanud.

Praegune eestikeelse õppega Järve gümnaasium muutub aasta pärast põhikooliks. Aleksejeva kinnitusel ei ole linnavalitsusel kavatsust seda ühegi teise kooliga liita ja see jääb iseseisva juhtimisega kooliks.

2019. aasta sügisest jäävad Järve linnaosasse riigigümnaasium, venekeelse õppega slaavi ja Kesklinna põhikool, eestikeelne Järve põhikool ning täiskasvanute gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles