Jõhvi võimupöördekatse kukkus läbi LISATUD FOTOGALERII

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski oon rahulolev - tema ametist tagandamise katse nurjus. Tema selja taga on Anna ja Andrei Dekelbaum, kes kutsusid MTÜ Linnaprojekt nimel teisipäeva hommikuks inimesi vallamajja Repinskit toetama. Tagapool on teisipäevasel istungil veel üheks vallavlaitsuse liikmeks valitud Enn Männiste. PEETER LILLEVÄLI
Martin Repinski oon rahulolev - tema ametist tagandamise katse nurjus. Tema selja taga on Anna ja Andrei Dekelbaum, kes kutsusid MTÜ Linnaprojekt nimel teisipäeva hommikuks inimesi vallamajja Repinskit toetama. Tagapool on teisipäevasel istungil veel üheks vallavlaitsuse liikmeks valitud Enn Männiste. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Martin Repinski juhitav vallavalitsus ja volikogu esimees Eduard East saavad jätkata Jõhvi valitsemist, kuna opositsiooni katse tagandada nad võimult kukkus teisipäeva hommikul kell 8 toimunud volikogu istungil läbi. Vallavalitsus sai hoopis juurde ühe uue liikme.

Võimupöörde tegemiseks oli vaja 11 saadiku toetust, kuid sellest jäi mõlemal hääletusel puudu mitu häält.

Vallavalitusele umbusaldamise avaldamist toetasid kaheksa volikogu liiget: Niina Neglason, Kaia Kaldvee, Mait Sepp, Arvo Aller, Paul Paas, Aivar Surva, Maris Toomel ja Teet Enok.

Tagandamise vastu olid 11 saadikut: Eduard East, Velli Naber, Aleksei Naumkin, Dmitri Smirnov, Tamara Põlevina, Andrei Ojamäe, Sergei Tulski, Aleksandr Romanovitš, Artur Seppern, Jekaterina Vassiljeva ja Irina  Šulgina, Kaks saadikut: Allan Mänd ja Roman Graf ei hääletanud.

VAATA ISTUNGI FOTOGALERIID SIIT

Volikogu esimehe Eduard Eastile umbusaldamise avaldamise poolt hääletas seitse saadikut: Niina Neglason, Kaia Kaldvee, Mait Sepp, Arvo Aller, Paul Paas, Aivar Surva ja Maris Toomel. Vastu oli 12 saadikut:  Eduard East, Velli Naber, Aleksei Naumkin, Dmitri Smirnov, Tamara Põlevina, Andrei Ojamäe, Sergei Tulski, Aleksandr Romanovitš, Artur Seppern, Jekaterina Vassiljeva, Irina  Šulgina ja Roman Graf. Ka seekord ei hääletanud kaks saadikut: Allan Mänd ja Teet Enok.

Mõlemad hääletused näitasid samas, et praegusel võimuliidul on volikogus napp ülekaal. Kindlalt saavad nad hetkel arvestada vaid 11 häälega.

Enne umbusaldamise hääletusi oli volikogu päevakorras vallavalitsuse struktuuri muuutmine. Martin Repinski ettepanekul kinnitati uueks vallavalitsuse liikmeks Enn Männiste, kes on varem juhtinud SEB, Nordea ja Luminori  pankade filiaale Ida-Virumaal. Repinski sõnul ei hakka Männiste saama vallavalitsuse liikmena töötasu, küll aga saab ta palgalise töökoha vallavalitsuse majandusosakonnas. Repinski ei pidanud vajalikuks volikogule täpsemalt selgitada, milline saavad olema Männiste palgaline ametikoht ja konkreetsed ülesanded märkides, et seda otsustab vallavalitsus.

Umbusalduseavaldused esitanud kuus volikogu liiget, Niina Nelgason, Kaia Kaldvee, Arvo Aller, Paul (valimisliit Jõhvi Eest) Aivar Surva ja Maris Toomel (Reformierakond),  heitsid vallavalitsusele ette laristamist ning eelkõige isikliku heaolu eest hoolitsemist, samuti suutmatust tegelda arenguküsimustega, selle asemel tegeldakse väidetavalt tühja-tähja, inimeste hirmutamise ning töötajate väljavahetamisega oma inimeste vastu.

Enne hääletust tegi Martin Repinski lühiülevaate vallavalitsuse senisest tööst nimetades saavutuste seas muuhulgas mänguväljakute ja promendaadi pikenduse ehitamist, vene põhikooli ja  teede remonte, ümarlaudade  ja jalgpallimatši ühisvaatamise korraldamist, läbirääkimisi  jalgpalliliidu, Eesti Raudtee, Jõhvi turu omanikega, haridusministeeriumiga ja muud. Samas möönis ta, et mitmedki nimetatud ettevõtmised algatasid eelmised vallavalitsused.

Volikogu esimehe Eduard Easti umbusaldamise põhjustest eelmisel nädalal toimunud volikogu istungil rääkinud Paul Paas väitis, et kuigi East taandas end hääletamisest, mis puudutas talle 2500 euro suuruse  palga määramist, oli ta ise sellekohase määruse väljatöötaja ning osales selle aruteludel. Opositsiooni väitel on selline palk üüratu, seda enam, et tööd selle eest ei tehta.

Eduard East ütles eile volikogu istungil, et talle on umbusaldamise avaldamise põhjused arusaamatud, kuna tema esimeheks olemise kuude jooksul on volikogu töötanud korrektselt ja valla esindamisega on ta hästi hakkama saanud.

Volikogu liige Arthur Seppern pidas vajalikuks rõhutada, et Easti head tööd kinnitab seegi, et reedel külastab Jõhvit peaminister Jüri Ratas.

Avalikkusele tundmatu MTÜ Linnaprojektid kutsus sotsiaalmeedias teisipäeva hommikuks inimesi vallamajja Repinskit toetama. Kohale tuli neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles