Eesti Vanglatööstuse uueks juhiks saab Ingar Metsatalu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Metsatalu. ERAKOGU
Ingvar Metsatalu. ERAKOGU Foto: Põhjarannik

Järgmisel aastal oma peakontori Ida-Virumaale koliva Eesti Vanglatööstuse ASi uueks tegevjuhiks saab Ingar Metsatalu, kes on viis aastat töötanud  sama ettevõtte Viru vangla tootmisüksuse juhina.

Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse erialal lõpetanud Metsatalu sõnul annavad  peakontori kolimine Ida-Virumaale ning uues Tallinna vanglas tootmise käivitamine hea võimaluse uuendada nii ettevõtte juhtimist kui tootmise korraldust.

Vanglatööstuse nõukogu esimehe  Margus Ilmjärve sõnul kandideeris juhi kohale 15 inimest, kellest kuus kutsuti ka vestlusvooru. "Nende kuue puhul julgen öelda, et nad kõik saaksid selles ametis hakkama, aga Ingar Metsatalu kasuks rääkis varasem tihe kogemus selle ettevõttega, mistõttu ta ei vaja sisseelamiseks  aega," ütles ta märkides, et Metsatalu tunneb hästi nii ettevõtet, inimesi kui turgu.

Suur huvi konkursi vastu näitas Ilmjärve sõnul, et kui on pakkuda korralikke töökohti, siis pole ka mujalt Eestist inimestele mingiks probleemiks Ida-Virumaale tööle tulek. "Ja miks mitte ka lõpuks siia elama kolimine," sõnas ta.

AS Eesti Vanglatööstuse senise juhi Voldemar Nellise ametiaeg lõppeb 28. oktoobril. Ingar Metsatalu asub ametisse 29. oktoobrist.

Nellis väitis kolimise korralduse andnud justiitsminister Urmas Reinsalule saadetud kirjas, et vanglatööstuse kontori ja kesklao Ida-Virumaale kolimise otsus on majanduslikult kahjulik, väga halva ajastusega ja ettearvamatute negatiivsete tagajärgedega ettevõtte toimimisele. Samuti kinnitas ta, et ükski peakontori võtmetöötaja pole  nõus töökoha üleviimisega Harjumaalt Tabasalust Ida-Virumaale.

AS Eesti Vanglatööstus on riigile kuuluv ettevõte, mille peamine eesmärk on vangide tööoskuste ja -harjumuste tõstmine, aitamaks neil eluga vabaduses paremini toime tulla. Ettevõtte tootmine on korraldatud Tallinna, Tartu ja Viru vanglates, vanglatööstuse tuntuimaks kaubamärgiks on Stoveman, mille all toodetakse suitsu- ja grillahje, kaminatarvikuid ja muid  metalltooteid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles