Ka Toila läks Keskerakonna võimu alla

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve East ja Roland Peets tõmbasid Keskerakonda astumisega ka Toila valla selle erakonna mõju alla. PEETER LILLEVÄLI
Eve East ja Roland Peets tõmbasid Keskerakonda astumisega ka Toila valla selle erakonna mõju alla. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Kuigi aasta tagasi toimunud kohalikel valimistel oli Toila vald üks väheseid omavalitsusi Ida-Virumaal, kus Keskerakonda tabas fiasko, on nüüdsest ka see omavalitsus selle partei mõju all, kuna vallajuhid Eve East ja Roland Peets astusid Keskerakonda.

Keskerakonna poolt hääletas Toilas vaid 11 protsendi valimas käinutest ning see andis 17kohalises volikogus vaid kaks kohta. Hoolimata valijate nõrgast toetusest, on Keskerakond aga nüüdsest Toilas võimul, kuna nii vallavanem Eve East kui vallavolikogu esimees Roland Peets astusid Keskerakonda.

VAATA: 2017. aasta valimistulemused Toilas

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas pressiteate vahendusel, et Ida-Virumaa vallajuhtide liitumine erakonnaga näitab, et Keskerakond on vähem kui kahe aasta jooksul suutnud edukalt seista tugevamate omavalitsuste ja inimeste heaolu eest kõikjal Eestis.

Eve East, kes on ka Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees, ütles, et Keskerakonna programm on tema jaoks kõige sobilikum. "Näen Keskerakonnas kõige suuremat võimalust kogukonna ideede eest seista ja kaasa rääkida Ida-Virumaa arengus," põhjendas East erakonnaga liitumist ja kinnitas, et kandideerib ka riigikogusse.

Roland Peets sõnas, et poliitikas on varem või hiljem õige ennast määratleda ning valijate eest on võimalik erakonda kuuludes paremini seista. Endine piirivalvejuht pidas positiivseks ka seda, et Keskerakonna juhitud valitsus võtab tõsiselt idapiiri väljaehitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles