Kõik ligemale tuhat kontrollitud juhti olid kained

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei reid.
Politsei reid. Foto: Põhjarannik

Politsei sai teisipäeval toimunud puhumisreidil Jõhvis ja selle ümbruses harvaesineva tulemuse - kõik ligemale tuhat kontrollitud juhti osutusid kaineteks.

„Taoliste reidide puhul kontrollime korraga sadu juhte ning kõige suurem rõõm on siis, kui kõik sõidukijuhid on kained. Seda ei juhtu paraku kuigi tihti,“ sõnas Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Hannes Heinsar.

Ida prefektuuris kontrollisid politseinikud kokku 2325 sõidukijuhi kainust, sellest Rakvere politseijaokonna alal 925, Jõhvis 920 autojuhti ja Narvas 480.

Kui Jõhvi politseinikud said oma piirkonna autojuhte eile kiita, siis nii Lääne-Virumaa korrakaitsjad kõrvaldasid ühe joobes juhi ning tuvastasid lisaks kaks juhtumit, kus ei kasutatud nõuetekohaselt turvavarustust. Narvas tabasid reidi käigus politseinikud samuti ühe autojuhi, kes ei oleks tohtinud roolis olla.

„Isegi üks joobes juht liikluses on liiga palju. Kahjuks ei tule meelde sellist päeva, kui Eestis poleks tabatud ühtegi joobes roolikeerajat. Oktoobris oli Narvas kaks juhtumit, mis panid isegi kogenud politseinikke pead vangutama, nimelt kõrvaldasime roolist kahel korral joobes naised, kes olid lapseootel. See on äärmiselt vastutustundetu nii enda, teiste liiklejate kui ka sündimata laste suhtes,“ sõnas Narva politseijaoskonna patrullitalituse juht Aleksandr Urb.

Tänavu on Ida prefektuuri politseinikud kinni puidanud üle 950 joobes sõidukijuhi, neist üle 150 – tänu Häirekeskuse lühinumbrile 112 helistanud hoolivatele liiklejatele, kes kahtlase sõidustiiliga autot märkasid ja sellest politseile teada andsid.  Iga päev tabatakse seega keskmiselt kolm joobes sõidukijuhti.

Joobes sõidukijuhtide süül on  Ida prefektuuris toimunud tänavu 48 liiklusõnnetust, milles on  hukkunud  üks ja kannatada saanud 21 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles