Narva ootab külla poksihiiglast Nikolai Valujevit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskekaalu maailmameistri Nikolai Valujevi oodatav visiit Narva kujuneb kahtlemata suureks sündmuseks Eesti poksi ajaloos.
Raskekaalu maailmameistri Nikolai Valujevi oodatav visiit Narva kujuneb kahtlemata suureks sündmuseks Eesti poksi ajaloos. Foto: Internet

Veebruaris toimuva poksiturniiri "Narva lahing" külaliseks kutsuvad korraldajad hiiglasest raskekaalu eksmaailmameistrit Nikolai Valujevit, keda tuntakse maailma ka hüüdnimede Kolja Kuvalda ja Beast from the East (Elajas Idast) järgi.

"Võiks öelda, et Valujevit on kutsuda ja Eestisse tuua üsna lihtne, kuid selleks on vaja nii isiklikke sidemeid kui raha. Olen omal ajal Peterburis õppinud ja treeninud ning mul oli õnn tutvuda Nikolai enda ja tema treeneriga. Hiljuti rääkisime sel teemal ja põhimõtteliselt on Valujev nõus veebruaris Narva tulema," rääkis paljude poksiürituste korraldaja ja Eesti profipoksi föderatsiooni juht Aleksandr Karavajev.

Tema hinnagul oleks Valujevi külaskäik suur sündmus kogu Eesti elus. Karavajev sõnas, et ta on pidanud läbirääkimisi teistegi maailmatasemega poksijate kutsumise üle, nende seas ka Konstantin Dzyuga: "Tunnistan ausalt, et see on väga kallis," nentis ta. Mõningatel andmetel maksab Nikolai Valujevi visiit mitu tuhat eurot.

Esinduslik turniir ka Ahtmes

Ent suurejooneline poksiturniir on tulemas ka Ahtmes ja juba novembri keskpaigas. Karavajev märkis, et siis on kavas läbi viia turniir, millesarnast ei ole taseme poolest Kohtla-Järve kandis veel nähtud.

"Kavas on kahevõitlused profipoksi föderatsiooni WBC Baltic meistritiitlite nimel, mitmed kohtumised peavad maha ka Ida-Viru noored," tutvustas oma plaane Eesti profipoksi föderatsiooni president.

Poksisõu peamisteks lahinguteks kujunevad heitlused profipoksi föderatsiooni WBC Baltic meistritiitlite nimel: raskekaalus hakkab oma tiitlit kaitsma Aleksandr Kotlobai Peterburist, poolkergekaalus Ajup Arsajev. Peasündmuse eel esinevad Ida-Virumaa tuntud poksijad Valeri Semiškur, Dmitri Protkunas, Sergei Tasimov ja Leonti Vorontšuk.

Valitakse ringimiss

Kava omapäraseks pärliks kujunevad Ringimissi valimised - midagi säärast ei ole Eestis veel toimunud.

Selle ettevalmistamise ja korraldamisega tegelev Sergei Dorofejev märkis, et eeltöö on käima läinud - osavõtjad peavad saama teatud ettevalmistuse, mis on kohe algamas: "Huvitatud neide oli üsna palju, kuid kahjuks on olemas piirangud, sealhulgas vanuselised, mistõttu ei saa me kõiki soovijaid vastu võtta," nentis uue missivõistluse korraldaja.

Sõu "International Boxing Gala" peaks Ahtmes toimuma 12. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles