Aleksei Jahhimovitš loodab pääseda rahvuskoondisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljas meistrivõistluste kohtumises ei andnud ka sillamäelase Aleksei Jahhimovitši (triibulises vormis) abiga kindlustatud Flora kaitse väravakütile Aleksandrs Cekulajevsile (tume vorm) võimalust oma võimeid näidata.
Neljas meistrivõistluste kohtumises ei andnud ka sillamäelase Aleksei Jahhimovitši (triibulises vormis) abiga kindlustatud Flora kaitse väravakütile Aleksandrs Cekulajevsile (tume vorm) võimalust oma võimeid näidata. Foto: SCANPIX

Ainsana esindavad Ida-Virumaad täiskasvanute ja noorte jalgpallikoondistes Sillamäe kasvandikud Andrei Sidorenkov, kes on kutsutud ajaloolisele mängule Iirimaaga, ning U21 noortekoondise esindajad Albert Taar ja Aleksei Jahhimovitš. Viimati nimetatu sai nädal tagasi pealinna Flora koosseisus Eesti meistriks.

Aleksei Jahhimovitšiga vestlesime mõni tund enne noortekoondise äralendu Euroopa noorte meistrivõistluste valikmängule. Noortekoondisel tuleb mõne päeva jooksul mängida Euroopa praeguse meistri Hispaaniaga ja Horvaatia koondisega. "Muidugi on ohtlik vastane. Paljud hispaanlased mängivad soliidsetes Euroopa klubides, nagu Chelsea või Barcelona, aga hirmu ei ole. Tuleb vaid mängida ja ongi kõik," ütles ta.

"Natuke häirib üks teine asjaolu - kui kõigil algab puhkus, peame meie veel kümme päeva mängima ja treenima. Samas kui uus hooaeg algab Floral juba detsembri keskel. Teisalt olen eelmistel aastatel mõistnud, et lihtsalt puhata ei tohi, vaid hooaja alguseks tuleb olla toonuses," rääkis sillamäelane. "Peaaegu lõppenud hooajale hinnangut andes ei ütleks, et see oli väga hea - pigem keskmine. Tõsi, saime meistriteks, kuid trauma tõttu hooaja alguses jätsin peaaegu pooled mängud vahele ja mul oli raske koosseisus uuesti kohta leida."

Klubisisene konkurents on karm

Florat saatis mängija sõnul edu tänu arvukatele noortele ja ambitsioonikatele meestele, kes mõistavad oma võimalusi. Nii on läinud Marko Meeritsal, kes oli möödunud hooajal teine väravavaht, aga tänavuse hooaja edukas algus viis ta juba Hollandi kõrgliiga klubisse Vitesse. Floras ei tohi end hetkekski lõdvaks lasta. Treenerid jälgivad ülipingsalt igaüht ja kui kaotad oma koha, on seda hiljem üsna raske tagasi võita," märkis Jahhimovitš, kel tuli sellega endalgi kokku puutuda.

"Meile tuli noor ja perspektiivikas Karol Mets, kel soovitati rohkem mängida. Et selles positsioonis, kus mängin mina - keskründaja -, on üks kahest kapten Karl Palatu ning lisaks on olemas ka Nikita Baranov, siis tuli mul läbi teha karm konkurents. Pean seda õnnestumiseks, et hooaja keskpaigast õnnestus mul ikkagi põhikoosseisu tagasi saada. Sest kui mängid palju, oled oma võimetes kindel rohkem kui siis, kui käid väljakul vaid aeg-ajalt," tunnistas Aleksei Jahhimovitš.

Välismaal võib mängida küll

Mõne päeva pärast lõpeb Jahhimovitšil leping Floraga - see tähendab, et on vaja otsida uut töökohta. Ja kuigi mängija sõnul on treenerid viimastel päevadel tunnistanud, et loodavad temale ka tulevikus, uurib ta välismaal mängimise võimalusi.

"Tahaks mängida tõsisematel võistlustel, omandada kogemusi, et tulla tagasi ja mängida rahvuskoondises. Pealegi tundub klubi treenerite koha pealt, et minule loodetakse tulevikus," arvab sillamäelane. "Kuigi erilisi ettepanekuid Flora juhtkonna poolt mulle ei ole, näib siiski, et välismaa klubisse tööle saamiseks on vaja isiklikku initsiatiivi. Töölesaamise variante on samuti - näiteks kirju ja SMS-e olen saanud Šveitsi klubidelt. Loodan, et kõik läheb hästi."

Kuigi Aleksei Jahhimovitš on hetkel kutseline jalgpallur ja saab klubis palka, leiab ta, et Eestis võib sellest küll ära elada, kuid mitte luksuslikult: "Kutselise jalgpalluri elu tähendab topelttreeninguid. See pole puhkus, vaid suur koormus. Ja kui näiteks Eestis saab jalgpallur pisut üle tuhande euro, ei ole seda perekonna ülalpidamiseks kuigi palju. Tean, et Euroopa klubides on palgad mitu korda suuremad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles