Pikaks veninud Püssi lasteaia remont sai läbi

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool aastat kitsastes oludes läbi ajanud lapsed andsid eilsel, remondi lõppu tähistanud peol külalistele tänukontserdi.
Kaks ja pool aastat kitsastes oludes läbi ajanud lapsed andsid eilsel, remondi lõppu tähistanud peol külalistele tänukontserdi. Foto: Matti Kämärä


[nggallery id=23] Kahe ja poole aasta pikkuseks veninud ja ka ehitusfirma vahetamist nõudnud miljonieurone Püssi lasteaia Marjake remont sai läbi ja reedel tähistati pidulikult lasteaia taasavamist.

Püssi lasteaia remont sai alguse 2009. aasta aprillikuus ning viidi lõpule alles selle aasta sügisel, kui järjekorras teine ehitaja lõpetas viimase rühmaruumi remondi ning teised eelmisest ehitajast pooleli jäänud tööd.

Mänguväljakud eriline pärl

Püssi lasteaia ehitust venitas ehitaja vahetamine vahetult enne esialgset valmimistähtaega, kui OÜ VET-Ehitus teatas, et ei kavatse lasteaeda lõpuni ehitada. "Alguses, kui ehitustööd peale hakkasid, oli tempo nii kõrge, et ehitaja lubas lasteaia valmis teha sama aasta jõuludeks. Siis nende hoog rauges," tunnistas lasteaia juhataja Anu Soosaar, kelle sõnul said siis tehtud paar rühmaruumi ja köök, mille ehitamisega oli ka kõige kiirem.

Pärast aastast seisakut võttis tööd enda kanda OÜ Estomar, kes suve alguses objekti üle võttis ning poolelijäänud tööd, mille hulgas oli ka kahe rühmaruumi rekonstrueerimine, lõpule viis.

Reedel tähistati lasteaias Marjake piduliku lindilõikamisega pikaleveninud remondi lõppemist.

Praeguseks on kõik rühmaruumid korras ja sisustatud uue mööbliga, samuti on uus ülejäänud lasteaiaruumide sisustus ning ümber maja on viis erisugust mänguväljakut, mis pakuvad võimalusi mängimiseks eri vanuses lastele. Kevadel antakse viimane lihv haljastusele.

"Kõige uhkemad oleme oma mänguväljakute üle," tunnistas Anu Soosaar, kelle sõnul on täiesti uus ka liiklusväljak, mida lasteaial varem polnud. Lisaks viiele mänguväljakule, mis on kaetud kummist turvamattidega, on lasteaia hoovis veel hulgaliselt mängimiseks mõeldud väikeelemente ning kaks suurt varjualust nendeks puhkudeks, kui väljas peaks vihma sadama.

Suur investeering

Kokku investeeriti lasteaeda, kus käib 60 last, ligikaudu miljon eurot, millest 85% andis toetusena EAS ning ülejäänu kattis linn laenuga, mille viimased maksed tehakse 2013. aastal.

Lasteaia täielik rekonstrueerimine on suuremaid investeeringuid, mis Püssi viimasel ajal teinud. "Järgmiseks sammuks võiks olla tänavavalgustuse rekonstrueerimine, mille rahastamiseks praegu vahendeid otsime," ütles Püssi linnapea Enno Mägar, kelle sõnul kaalusid nad tänavavalgustuse ühisprojekti tegemist Kiviõli linna ja Sonda vallaga, et saada riigilt toetust CO2 kvootide müügist, kuid kuna seal on projekti ülempiir väga kõrge ning koostööprojekte ei soosita, siis tuleb leida muid võimalusi selle rahastamiseks.

Kohalike omavalitsuste investeeringutoetuse saamiseks, mille tulemusena lasteaed rekonstrueeriti, tehakse ettevalmistusi ka kultuurimajale rahastuse küsimiseks. "Praegu püüame kokku saada vajalikke dokumente," lausus Mägar.

Kultuurimaja juurde kuuluvas spordisaalis tahetakse aga investeeringuid teha veel sel aastal - tükk aega kütteta olnud saalis püütakse taastada küttesüsteemid, et anda linnarahvale sportimisvõimalus juba sel talvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles