Kohtla-Järve liinid väldivad Jõhvis uut peatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinide nr 29, 28 ja 77 sõitjad jäeti ilma Rahu peatusest, mis tekkis hiljuti Jõhvi uue Maxima supermarketi juurde.
Liinide nr 29, 28 ja 77 sõitjad jäeti ilma Rahu peatusest, mis tekkis hiljuti Jõhvi uue Maxima supermarketi juurde. Foto: Peeter Lilleväli


Jõhvis Rakvere tänavale Maxima supermarketi juurde uues bussipeatuses peatuvad vaid kommerts- ja maakonnaliinide bussid. Kohtla-Järve linnaliinide bussid seda sõitjate palvetest hoolimata ei tee.

"Peatuksin, aga ei või, sest bussiplaanis seda peatust ei ole," õigustas end 77. liini bussijuht vastuseks sõitjatele, kes tahaksid Jõhvi Maxima XXi juures maha minna ja pärivad, miks ta mööda sõidab. "Algul me küll peatusime siin, kuid see keelati ära."

Solovjov ootab ettepanekut

Kohtla-Järvel sõitjate veoga tegelevate firmade Ekspress Auto L ja Järve Bussipark dispetšerid ütlevad samale küsimusele vastates, et Jõhvis sellest peatusest mööda sõitvate avalike liinide (nr 29, 28, 77) tellija on Kohtla-Järve linnavalitsus, kes pole seniajani mingeid korraldusi andnud ega seda peatust vedajailt tellinud.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov väitis omakorda, et talle pole keegi selle peatuse kohta ametlikku ettepanekut teinud. "Kui Jõhvi vald ettepaneku teeb, siis arutame," selgitas Solovjov.

Rahulolematud sõitjad ei saa aru, kellelt linnapea seda ettepanekut ootab.

Inimesed pahased

"Kohtla-Järve linnavalitsus peab lähtuma eelkõige oma linna elanike huvidest - just nemad on sellest peatusest huvitatud, aga mitte Jõhvi valla elanikud, kes võivad uude supermarketisse ka jala minna," pahandas toimetusse helistanud naine.

Tema ja veel mitu inimest helistasid eelmisel nädalal linnavalitsuse transpordispetsialistile Olga Inozemtsevale ning tundsid huvi, millal hakkavad bussid Jõhvi uues peatuses peatuma. "Vastuseks öeldi mulle, et see pole meie peatus ja et helistagu ma maavalitsusse," ütles naine. "Mida see tähendab, et "pole meie peatus"? Miks siis linnaliinide bussid teistes Jõhvi peatustes peatuvad? Olen nördinud niisugusest suhtumisest linnaelanikesse."
Möödunud nädalal teatas Jõhvi vallavalitsus maavalitsusele uue peatuse olemasolust (ametlik nimetus Rahu peatus). Maavalitsuse arendusosakonna peaspetsialisti Valentina Lunina sõnul kanti peatus kohe Kohtla-Järvet läbivate maakonnaliinide nr 114 ja 43 sõiduplaanidesse. Sellekohane teade ilmus ka maavalitsuse veebilehel.

Lunina märkis, et vallavalitsuse teate uue bussipeatuse kohta ja soovi, et selles peatuksid kõik eelmises, kalmistu peatuses peatuvad bussid, andis ta edasi Kohtla-Järve transpordispetsialistile. Arusaamatuks jääb, mis takistab linnavalitsusel Rahu peatust busside sõiduplaani kandmast. See oleks mugav sõitjatele, vedajad aga saaksid täiendavat piletitulu, sest uue kaupluse avamise järel suureneb kindlasti sõitjate voog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles