Kohus peatas Ida-Viru maavalitsuse ja Sebe hankelepingu sõlmimise

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli
Foto: Peeter Lilleväli

Tartu halduskohus peatas esialgse õiguskaitse korras eile Ida-Viru maavalitsuse ja AS-i Sebe vahel bussiveo hankelepingu sõlmimise.

Kohus rahuldas AS Harjumaa Liinid esialgse õiguskaitse taotluse ning keelas Ida-Viru maavalitsusel sõlmida kuni põhikohtuasjas kohtulahendi jõustumiseni hankelpingu sõlmimine AS-iga Sebe, teatas ERR.

Tänavu 12. jaanuaril tunnistas Ida-Viru maavanem AS-i Sebe riigihankes edukaks pakkujaks, kuid rahandusministeeriumi juures asuv riigihangete vaidlustuskomisjon tunnistas selle otsuse AS-i Harjumaa Liinid kaebuse alusel kehtetuks.

20. veebruaril kaebas Sebe vaidlustuskomisjoni otsuse halduskohtusse ja taotles selle tühistamist ning maavanema korralduste jõusse jätmist.

Eelnevalt oli Harjumaa Liinid kaevanud Tallinna halduskohtusse enda kvalifitseerimata jätmise Ida-Viru maavalitsuse korraldatud riigihankel.

Vaidluskomisjon leidis, et maavalitsus kohaldas pakkumuste hindamisel riigihanke hindamiskriteeriume meelevaldselt ning jättis Harjumaa Liinidele ettenähtud punktid andmata ja tunnistas põhjendamatult edukaks Sebe pakkumuse, mis aga ei olnud riigihankes toodud kriteeriumite kohaselt soodsaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles