Narva vabatahtlikud käivad kadunud tüdrukut otsides ukselt uksele

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas kaduma läinud Varvara.
Narvas kaduma läinud Varvara. Foto: Erakogu


Vabatahtlikud käivad Narvas korteriukselt uksele, näitavad mitu päeva kadunud üheksa-aastase Varvara fotot ja küsivad, kas teda on nähtud.
Kadunud tüdrukut otsitakse nii Narvas kui ka mujal Ida-Virumaal. Varvara ema Natalja loodab, et tüdruk jalutab kuskil ringi, mitte ei lama mõnes keldris, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Varvara olevat kodu juurest ära viidud ühe tumedat värvi autoga, hiljem olevat teda nähtud küll Jõhvis, küll Narvas. Vabatahtlikud on asunud Varvara peret ja politseid otsingutes abistama. Sellist abivalmidust ei kohta just tihti.

"Me küsitleme võimalikke tunnistajaid, vaatame üle mahajäetud maju, kas seal on mingeid elumärke, kas keegi käib seal. Me otsime läbi kogu linna," ütles vabatahtlik Julia.

Vabatahtlike juht Aleksei Tšernõšov märkis, et otsitud on juba kaks päeva, kuid esimesel päeval otsijad oma tegevust ei koordineerinud.

"Teisel päeval hakkasime tegelema õhtuste otsingutega. Jälgime kogu linna. Võtsime ühendust noortega, kes mängivad öist mängu "Unetus", ja palusime neilt ülevaadet mahajäetud elu- ja tootmishoonetest, kus nad mängivad. Saime selle nimekirja. Siis läksime politseisse ja palusime, et nad annaksid meile nõu, kuidas last otsida," selgitas Tšernõšov.

Politsei teeb vabatahtlikega koostööd ja ootab kõikvõimalikku infot Varvara võimalikust asukohast. Politsei lähtub oma tegevuses sellest, et tüdruk on elus ja vajab abi.

"Politsei on võtnud sellise suuna, et vabatahtlikud võiksid abistada. Meie ressursid on piiratud ja vabatahtlikest on suur abi," ütles Narva politseiosakonna juht Sergei Andrejev.

Suur abi on ka sotsiaalmeediast. Inimesed tulid appi tänu üleskutsele Facebookis ja portaalis Fact.ee. Samas annavad nii politsei kui ka vabatahtlikud endale aru, et sotsiaalmeedias leviv info võib aidata ka kurjategijal ennast varjata.

Vaata ERR-i videouudist

siit

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles