Alajõe valis vallavanemat nagu põrsast kotis

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kärbergile kuuluvad firmad kontrollivad märkimisväärses osas kalapüüki Peipsil ja tal on tugev mõjuvõim ka järveäärsetes omavalitsustes.
Paul Kärbergile kuuluvad firmad kontrollivad märkimisväärses osas kalapüüki Peipsil ja tal on tugev mõjuvõim ka järveäärsetes omavalitsustes. Foto: Matti Kämärä

Üleeile valis Alajõe vallavolikogu vallavanemaks Vladislav Ivanovi, kelle kohta kõik volikogu liikmed ütlevad, et ei tea temast peale väidetava juhtimiskogemuse mitte midagi.

Volikogu esimehe Sergei Asmuse sõnul esitati istungile kolm vallavanemakandidaati ning Vladislav Ivanovi kasuks otsustama ajendas see, et ta on enne juhina töötanud.

"Omavalitsuse kogemust tal minu teada ei ole," ütles Asmus, kes vastselt valitud vallavanema kohta muud öelda ei osanudki. Ei seda, kus too praegu töötab, ega seda, kus ta oma juhikogemused on saanud.

Ivanovi poolt hääletanud volikogu liige Nadežda Eero väitis alguses, et teisi kandidaate ei olnudki, hetk hiljem aga ütles, et Ivanov oli ainuke, kes oli volikogule oma CV saatnud. Põhjuseks, miks ta Ivanovi poolt hääletas, ütles Eero viimase juhtimiskogemuse ning selle, et ta on neutraalne inimene. Milles see neutraalsus seisneb, Eero ei põhjendanud ning katkestas telefonikõne.

Volikogu aseesimees Natalja Prohhorova ei leidnud aega ajakirjanikuga rääkida, Dmitri Kärberg telefonile ei vastanud.

Küsimused jäeti vastamata

Volikogu kolmeliikmeline opositsioon esitas nädal tagasi avalduse, et vallavanema leidmiseks korraldataks konkurss. See avaldus jäeti tähelepanuta nagu ka soov kandidaatide nimed eelnevalt teada saada, et pisut nende tausta uurida.

"Mitte midagi ei tea tema kohta," tõdes volikogus opositsioonis olev Jüri Päll päev pärast valimisi. "CVs oli kirjas, et tal on keskeriharidus ja juhtimiskogemus. Ja et ta ei ole vastu, kui ta valitakse."

"Küsisime, kus ta on töötanud, millised on need juhtimiskogemused - meile lihtsalt ei vastatud, vaid pandi need kolm kandidaati hääletusele," rääkis opositsiooni poolt vallavanemakandidaadiks esitatud volikogu liige Aleksei Zautin.

"Asmus ja Kärberg ütlesid, et nemad seda meest teavad; nende arvates oli see piisav põhjus, et kõik peaksid tema poolt hääletama," ütles kolmas opositsiooni kuuluv saadik Vadim Ivanov.

Zautin sai kolm häält, Ivanov neli.

Seos kalakuninga firmaga

Vladislav Ivanoviga õnnestus telefoni teel rääkida vaid mõni hetk: esimese küsimuse peale, millal ta kavatseb vallavanemana tööle asuda, palus ta viie minuti pärast tagasi helistada, hiljem enam telefonile ei vastanud.

Äriregistri andmetel on FIE Vladislav Ivanov registreeritud Alajõe vallas Vasknarva külas. Samuti äriregistri andmetel on nii Vladislav Ivanov kui volikogu liige Nadežda Eero kuulunud ASi Indeko Kinnisvarahaldus juhatusse ning OÜ Kallaste Rand juhatusse. Viimases on praegu juhatuse liige Peipsi kalakuningas Paul Kärberg, kelle heakskiiduta Peipsi-äärsetes valdades olulisi otsuseid ei tehta.

Mullu detsembris astus Vladislav Ivanov ühtaegu kümnete teiste Peipsi kaluritega IRLi liikmeks. IRLi Ida-Virumaa piirkonna juht Joel Guljavin ütles, et teadis küll kavatsusest Ivanov Alajõe vallavanemaks valida, ent mitte seda, et ta valituks osutus. "Rohkem ma sellest inimesest mitte midagi ei tea," tunnistas Guljavin.

Alajõe jäi vallavanemata, kui volikogu 9. märtsil senist vallavanemat Aivar Rahet umbusaldas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles