Tüdruku mõrvari leidmine on selge prioriteet

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel päevadel on sellest tühermaast Narva jäähalli taga saanud viis päeva ja ööd tagaotsitud Varvara Ivanova mälestuspaik.
Viimastel päevadel on sellest tühermaast Narva jäähalli taga saanud viis päeva ja ööd tagaotsitud Varvara Ivanova mälestuspaik. Foto: Ilja Smirnov

Narva tüdruku mõrvaga seotud ekspertiiside esimesed vastused saab suure tõenäosusega juba sellel nädalal. Narvalased on aga muutunud tänavail liikudes äärmiselt valvsaks, mida politsei neilt sisuliselt ju ootabki.

"Uurimise detailidesse me paraku laskuda ei saa, kuna paljud asjad peavadki kurjategijani jõudmiseks olema praegu vaid uurijate ja prokuröri teada. Samas saame kinnitada, et selle kuriteo avastamine on nii Viru ringkonnaprokuratuuri kui ka Ida prefektuuri selge prioriteet ja juhtumi lahendamisega tegeldakse väga aktiivselt," teatati prokuratuurist Põhjarannikule.

Prioriteetne ülesanne

Reedel teatavaks saanud 9aastase Varvara Ivanova mõrva järel hakati Narvas koguma allkirju pöördumisele, milles palutakse siseministeeriumilt saata seda kuritegu uurima politsei parimad jõud. Eile õhtuks oli kogutud üle 15 000 allkirja.

Siseminister Ken-Marti Vaher käis eile Narvas, et tõsta kohalike politseinike motivatsiooni ja kinnitada üldsusele selle uurimise absoluutset prioriteetsust. Siseminister nimetas seda kuritegu šokeerivaks.

"Väikese Varvara juhtum seab politseinike tööle suure surve, et kurjategija kiiresti tabada ja kohtu ette viia. Narva kogukond on olnud aktiivne abistaja ning nende nõudmised juhtumi kiire lahendamise osas survestavad samuti politseinikke. Kogu Eesti silmad on praegu teie tööl, vastutus on suur," tsiteeris ministrit Delfi.

Kohtumisest võttis osa mitu vabatahtlikku otsijat.

"Meid tänati, me andsime kirja üle ja palusime, et ministeerium juhiks linna tähelepanu tänavavalgustuse puudustele," ütles Põhjarannikule vabatahtlike otsijate koordineerija Aleksei Tšernõšov.

9aastase Varvara Ivanova surnukeha leidis üks otsija 23. märtsi hommikul Proletariaadi tänava lähedal asuvast kraavist. See on üsna inimtühi paik Narva jäähalli taga. 18. märtsi õhtul kaduma läinud tüdrukut otsis peaaegu kogu Narva linn, vabatahtlikke kaasati ka mujalt Eestist. Tüdruku surnukehal tuvastati juba leidmisel vägivalla märke, tal puudusid riided. Uurijad ootavad järelduste tegemiseks ekspertiisitulemusi.

Valvsus ennekõike

Uudis koletu kuriteo kohta muutis õppetöö rütmi Narva Kreenholmi gümnaasiumis, mille teises klassis Varvara õppis. Eile külastas kooli politseikonstaabel, kes kohtus õpetajate ja juhtkonnaga. Täna jätkuvad traagilisele sündmusele pühendatud koosolekud ja räägitakse ka laste turvalisusest.

Ühe 2. klassi tüdruku ema ütles Põhjaranniku ajakirjanikule, et ta ei ole kunagi last üksinda õue jätnud.

"Tüdruk on üheksane ja me jalutame koos. Olen ka siis lähedal, kui ta jalgrattaga sõitmas käib," ütles lapsevanem. "See on alati nii olnud, tema sünnist peale, ja ma olen sellega harjunud."

Teise koolitüdruku ema ütles, et tunneb Varvara peret. "See on ideaalne perekond, lausa näidispere - olen Varvara emaga koos töötanud."

"Tulin praegu kooli ja vaatasin - üks noormees kõndis aeglaselt, käed taskus," kirjeldas üks valvas narvalanna. "Jälgisin teda mõnda aega - ta tiirutas kooli ümber pargis, käis mänguplatsil ja läks siis jälle aeglaselt, vahel tagasi vaadates, eemalasuva maja poole."

Viru ringkonnaprokuratuurist kinnitati, et politsei saab kogu aeg infot, mis võib olla asjaga seotud, ning vihjeid kontrollitakse pidevalt.

"Kui kellelgi on juhtunu kohta infot, siis tuleks vihjed edastada politsei telefonil 337 2345," ütles prokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles