Narva Kalevi staadion ehitatakse suuremaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud sügisest ootab kunstkate Narva Kalevi staadionil mahapanekut. Linnavõimude kava kohaselt peab seal sügiseks valmima ka murukattega väljak.
Möödunud sügisest ootab kunstkate Narva Kalevi staadionil mahapanekut. Linnavõimude kava kohaselt peab seal sügiseks valmima ka murukattega väljak. Foto: Ilja Smirnov

Narva Kalevi staadioni rekonstrueerimise esimene etapp ei ole veel lõppenud, aga linna juhtkond on juba välja kuulutanud lisatööde riigihanke.

Narva juhtkond kuulutas välja konkursi Kalevi staadioni rekonstrueerimise teise etapi läbiviimiseks. Teisel etapil on ette nähtud ehitada tenniseväljak ja murukattega jalgpalliväljak, enam kui tuhande kohaga tribüünid ja asfalteeritud parkla koos juurdesõiduteedega. Kõik need tööd peaksid tehtud saama kevadsuvel, hoolimata sellest, et esimese etapi tööd on veel lõpetamata. Hanke summa on 458 191 eurot.

"Rekonstrueerimise esimene etapp teostati linna ja jalgpalliliidu koostöös. Meie lõpetasime oma tööd juba 2011. aasta 31. maiks. Ülejäänu seisis jalgpalliliidu töövõtja taga, kes ei jõudnudki kunstkatet maha panna. Nüüd hakkame töid tegema ainult meie ja loodame sellega küllalt kiiresti hakkama saada," märkis Narva linnavalitsuse ehitusosakonna vanemspetsialist Irene Weiss. "Seadsime konkursitöödele tähtajaks 120 päeva, kuid loodame, et töövõtja saab kiiremini hakkama, sest kolmel põhisuunal võib alustada praktiliselt ühel ajal."

Tribüünid tähendavad rahvusvahelisi kohtumisi

Weiss ütles, et teise etapi järel saab Kalevi staadioni endise kunstkattega väljaku koha peal olema murukattega treeningväljak. Mõõtmete tõttu ei saa Narva Trans seda mänguväljakuna kasutada, kuid treeninguteks ja amatööride mängudeks sobib see küll. Kavas on ka kunstkattega tenniseväljak. Kunstkattega väljaku äärde tuleb kaks tribüüni 1180 vaatajakohaga. Muide, Narva staadionist saab Eesti kolmas altköetav staadion. Kui varem oli Narvas teise põlvkonna kunstmurukate, siis nüüd pannakse maha kolmanda põlvkonna kate, mis vastab rahvusvaheliste organisatsioonide kõikidele nõuetele.

"Meeste koondise rahvusvaheliste kohtumiste või eurokarika mängude läbiviimiseks Narvas on vaja, et tribüünid mahutaksid vähemalt poolteist tuhat pealtvaatajat. Kui tribüünid teha vähem kui 500kohalised, saab Kalevi staadionil korraldada vaid noortekoondiste (U17, U19, U21) ja sõprusmänge. Ka Narva Trans saab siin pidada Balti liiga mänge," märkis Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht. "Ise aga eelistaksin pigem suurendada kohtade arvu Kreenholmi murukattega staadionil, kus eurokarika mängudes osalev Narva Trans saaks välismeeskondi vastu võtta. See tähendaks staadioni viimist vastavusse UEFA nõuetega."

Töövõtjate pakkumistega ümbrike avamine ja tööde tegija väljavalimine on kavas 9. mail. Protseduur ise on üsna pikk. Irene Weiss märkis, et teise etapi rahastamiseks tuleb ilmselt laenu võtta.

Kunstkattega väljak valmib juuliks

Kalevi staadioni rekonstrueerimise üldprojekt nägi ette ka mitmefunktsioonilise staadioni rajamise, mille pearõhk oleks jalgpallil. Vajaliku kvaliteediga kunstkatte puudumine takistas külmal aastaajal Narva Transi treeninguid ja kahandas jalgpallisõprade aktiivsust. Sellega seoses sätestas Narva linnavalitsuse ja Eesti jalgpalliliidu vahel 2009. aastal sõlmitud leping, et 2010. aasta 31. detsembril peab staadion täiesti valmis olema. Hiljem aga lükati tähtaega kunstmuru puudumise tõttu jalgpalliliidu süül mitu korda edasi.

"Sünteetiline väljakukate on Narvas füüsiliselt olemas, selle paigaldamiseks on vaja vaid sobivaid ilmastikutingimusi: sooja - vähemalt 12 kraadi - ja kuiva ilma. Kõik järelejäänud tööd peab jalgpalliliidu-poolne töövõtja ära tegema mais-juunis, nii et juuni lõpust saaks kunstväljakut juba kasutada," ütles Mihkel Uiboleht. "Hetkel ei näe ma ühtki otsest probleemi, mis takistaks rekonstrueerimise lõpuleviimist."

Samas sõnas Irene Weiss, et veel on puudu küttesüsteemi täitevedelik, samuti oleks mõistlik enne katte mahapanekut süsteemi testida: "Usun, et see on ka jalgpalliliidu huvides."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles