Ettevõtja nõuab Jõhvi võimudelt tänavate kordategemist

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Toomas Ziljov on sel kevadsuvel kujunenud Jõhvi vallavõimude suurimaks avalikuks torkijaks, kes nõuab järjekindlalt tänavate kordategemist.
Ettevõtja Toomas Ziljov on sel kevadsuvel kujunenud Jõhvi vallavõimude suurimaks avalikuks torkijaks, kes nõuab järjekindlalt tänavate kordategemist. Foto: Peeter Lilleväli

Ettevõtja Toomas Ziljov on alustanud Jõhvi vallavõimude suhtes kampaaniat, nõudes tänavate kordategemist, ning on nördinud, et võimud tema avalikke pöördumisi ja teabepäringuid ignoreerivad. 

Pesupesemisega tegeleva firma Pesulux omanik Toomas Ziljov, kes on varem ka ise olnud Jõhvi volikogu liige, ütles, et alustas Jõhvi praeguste võimude vastu kampaaniat, kuna ei taha leppida vallavõimude hoolimatu suhtumisega. "Mu oma firma kahel sõidukil tuleb selliste katkiste tänavate pärast pidevalt vahetada šarniire, pukse ja muid osi. Kui aga liidaksime kokku selle summa, mis tuleb kõigil valla elanikel ja siin liikuvatel inimestel kulutada kehvadel teedel lõhutud autode remondile, siis tuleks kokku väga suur summa," sõnas ta.

Ei mingit reaktsiooni

Ziljov on mitmel korral avaldanud ajalehtedes kuulutusi, soovides Jõhvi vallavõimudelt vastust, millal kehvas seisus linnatänavad korda tehakse. Ta on pahane, et vallavõimud pole vastanud ei tema avalikele pöördumistele ega ka 11. mail esitatud ametlikule järelepärimisele, kus ta lisaks teede ja tänavate teemale esitas veel viis küsimust.

Muu hulgas tahab Ziljov teada, kui palju maksab Jõhvi vald Tsentraali keskuses ja Jõhvi kontserdimajas asuvate ruumide renti, kui palju ametnikke töötab Jõhvi vallavalitsuses ning kui suur oli eelmisel aastal vallaametnike palkade ja preemiate summa.

"Kuu aega on möödas, aga vallavalitsuse poolt ei ole tulnud absoluutselt mingit vastust ega reaktsiooni," sõnas Ziljov eile. "Ma saan aru, et minu isik võib vallavõimudele mitte meeldida, aga nad on kohustatud mulle vastama. Ma ei taha teha mingit skandaali, aga mul ei jää ilmselt muud üle kui pöörduda õiguskantsleri poole."

Vallasekretär Piia Lipp tõdes, et Ziljovi ametlik päring on tõepoolest vallavalitsusse laekunud ja seda võib vähemasti osaliselt käsitleda kui teabepäringut, millele avaliku teabe seaduse järgi tuleb ametiasutusel vastata viivitamatult, kuid mitte hiljem kui viie tööpäeva jooksul. "See järelepärimine on jäänud vallavanema kätte," sõnas Lipp.

Vallavanem tunnistas viga

Vallavanem Tauno Võhmar tunnistas, et on Ziljovile vastused võlgu jäänud. "Pole siiani jõudnud. Minu viga, mis tuleb ära parandada," sõnas Võhmar, lisades, et vastused, millest osa on ka internetis avalikult kättesaadavad, lähevad lähipäevil teele.

Muu hulgas tahab Ziljov paigaldada Jõhvi Rakvere tänavale 3x6 meetri suuruse väliplakati tekstiga "Lp. Jõhvi vallavolikogu ja vallavalitsus. Teie kohustus on korras hoida meie sõiduteid ja tänavaid. Alustage remondiga juba täna.". Ta on esitanud vallavalitsusele ka sellekohase avalduse. Eile ütles Ziljov, et tahab plakati teksti muuta ja küsida volikogult, millega nad üleüldse tegelevad.

Tauno Võhmar ütles, et ametnikuna aktsepteerib ta Ziljovi õigust avaldada oma arvamust ja esitada päringuid vallavõimudele, aga inimlikult on talle selline käitumine arusaamatu. "Ma ei saa sellist loosungitega vehkimist ja avalikku ärapanemist normaalseks pidada. Selle eesmärk ei ole mitte probleemide lahendamine, vaid endale tähelepanu võitmine," leidis Võhmar.

Ta lisas, et valla eelarve on avalik dokument, mille on vastu võtnud valla elanike poolt volikogusse valitud esindajad. "Kui Ziljov leiab, et tänavate remonti tuleks rohkem raha panustada, siis peaks ta tegema ettepanekuid, mille arvelt seda teha, ja tal tuleks leida oma ideedele enamiku volikogu liikmete toetus," sõnas vallavanem.

Toomas Ziljov kinnitas, et tal ei ole praegu kavatsust kandideerida järgmisel sügisel Jõhvi volikogusse. "Meil on harjutud, et arutelu käib ainult üks kuu enne valimisi, aga muul ajal oleks ka seda vaja," sõnas Ziljov. Ta leiab muu hulgas, et vald võiks suurema osa Uikala prügila aktsiatest teenitud rahast suunata tänavate kordategemisse, mitte Jõhvi seltsimaja, kuhu vallavalitsus kavatseb kolida, remonti. "Meil ei ole vaja vallavalitsusele kuninglikku paleed."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles