Jõhvi saabus palju pikki noormehi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige pikem tee Jõhvi turniirile oli Volgogradi noortel korvpalluritel. Eile pärastlõunal jõudsid nad liinibussiga Peterburist Jõhvi bussijaama. Sellele eelnes aga kaks ööpäeva kestnud rongisõit.
Kõige pikem tee Jõhvi turniirile oli Volgogradi noortel korvpalluritel. Eile pärastlõunal jõudsid nad liinibussiga Peterburist Jõhvi bussijaama. Sellele eelnes aga kaks ööpäeva kestnud rongisõit. Foto: Matti Kämärä

Sel nädalal on Jõhvi linnapilti ilmunud tavatult palju pikki noormehi, kes osalevad täna spordihallis algaval kuni 20aastaste noormeeste euroliiga turniiril. 

Reedest pühapäevani toimub Jõhvi spordihallis kaheksa klubi osavõtul  kuni 20aastaste noormeeste euroliiga turniir, kus Ida-Viru Hito jõudis mullu superfinaali ja võitis hõbemedali. Ligemale sajal noorkorvpalluril seisab ees pingeline turniir, kus kolme päeva jooksul peetakse viis mängu. Jõhvi publikul on võimalik kaasa elada kokku 20 kohtumistele, kus vastamisi on ka mitmeid väga kuulsate nimedega klubisid, näiteks Himki, Moskva Dünamo või Ventspils.

220 cm pikkune mees platsil

Kuna Hito üllatas eelmisel aastal, võites kolmes etapis toimunud põhiturniiri kõik 15 mängu, on ta seetõttu üks favoriit ka tänavu. Mullust edu korrata ei ole aga sugugi lihtne. Peatreener Priit Sternhofi sõnul on uuel hooajal vanuse tõttu vahetunud paljude võistkondade koosseisud. "Tegu on paljuski täiesti uute vastastega. Selgema pildi, mida üks või teine endast kujutab, saabki alles siis, kui esimesed mängud on peetud," sõnas Sternhof.

Tema sõnul on aga kindel, et Jõhvi publik saab kolme päeva jooksul varahommikust hilisõhtuni näha heal tasemel noortekorvpallli ja mängijate seas on suure tõenäosusega ka tulevikutähti, kellest mõne aasta pärast võivad saada põhimängijad tuntud klubides ja oma riigi koondistes.

Juba esimese mängus täna kell 14 läheb Hito vastamisi Venemaa ühe tugevama korvpalliklubi Himki noortevõistkonnaga. Juba mängijate nimekiri on muljetavaldav, sest pooltel on kasvu üle kahe meetri. 18aastasel Nikolai Rogožkinil, kes on olnud juba testimisel ka Euroopa ühe tippklubi CSKA juures, on aga pikkust koguni 220 cm.

Himki treener Ramunas Cvirka märgib klubi kodulehel intervjuus, et noortevõistkonna ülesanne on valmistada ette põhikoosseisu mängijaid. Uut hooaega alustati juba juulis ja praeguseks on Himki noortel selja taga ka Leedus toimunud treeninglaager.

Kergeid vastaseid pole

Hito võimalused sarnaselt mullusega Himki alistada peaksid avanema siis, kui täna suudetakse mäng kiireks ajada. Cvirka tõdeb, et Eestisse tullakse vaid mõne tagamängijaga, kuna paljud neist on rivist väjas.

Sternhofi sõnul ei kujune sugugi kergeks ka homne teine mäng Liepajaga, kelle nimekirjas on mitmeid Läti eri vanuseklasside noortekoondiste mängijaid. "Võtame üks mäng korraga ja eks pühapäeval ole näha, mitu võitu suudame kodus võtta. Kergeid vastaseid sel turniiril pole," sõnas Sternhof

Hito noortevõistkonnast kannavad mõned mängijad põhiraskust ka Eesti täiskasvanute meistriliigas mängivas võistkonnas. "Nende jaoks on see turniir, kus on võimalik olla vastamisi endast pikemate ja tugevamate vastastega, väga hea ettevalmistus meistriliigaks," sõnas Sternhof.

Ligemale sada noorkorvpallurit ja nende treenerit on majutatud spordihalli lähedusse Nele hostelisse. Toitlustatakse Jõhvi gümnaasiumi sööklas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles