Kolme Narva volikokku kuuluvat koolidirektorit ähvardab vallandamine

Põhjarannik
Copy
Narva volikogu esimees Irina Janovitš ei saa ministeeriumi arvates koolijuhina töötada, sest tal puudub nõuetekohane magistrikraad.
Narva volikogu esimees Irina Janovitš ei saa ministeeriumi arvates koolijuhina töötada, sest tal puudub nõuetekohane magistrikraad. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas tegi Narva linnavalitsusele ettekirjutuse vahetada välja kolm linna koolidirektorit, kui nad lähiajal oma kvalifikatsiooni nõuetele vastavaks ei vii.

Kõik kolm koolijuhti kuuluvad aga volikogus linnas võimul oleva keskerakondliku fraktsiooni Narva koosseisu. Teisisõnu on nad volikogus linnavalitsuse tööandjad, samal ajal kui linnavalitsus peab nad koolijuhi kohalt tagandama.

Jutt käib Narva Pähklimäe kooli direktori kohusetäitjast Irina Janovitšist, kes on samal ajal linnavolikogu esimees. Janovitš ei vasta nõuetele, sest tal puudub magistrikraad. Kuigi Janovitši puhul on väidetud, et praegu omandab ta seda magistriõppes, ei pea minister seda argumendiks, et Janovitš saaks direktorina jätkata, sest pole kindel, et ta nõutava kraadi ka omandab. Ettekirjutuse kohaselt tuleb Janovitš koolijuhi kohal välja vahetada tänavu 1. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles