Prokuratuur ei alustanud Narva haigla endise juhi suhtes kriminaalmenetlust

Põhjarannik
Copy
Ago Kõrgvee.
Ago Kõrgvee. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Prokuratuur otsustas mitte alustada Narva haigla endise juhi Ago Kõrgvee suhtes kriminaalmenetlust, nagu oli soovinud Kõrgvee ametist vabastanud SA Narva Haigla nõukogu eesotsas riigikogu liikme ja Narva volikogu keskfraktsiooni juhi Aleksei Jevgrafoviga.

"Majandus- ja korruptsioonikuritegude ringkonnaprokuratuur otsustas 2. mail 2024 jätta SA Narva Haigla endise juhatuse liikme Ago Kõrgvee suhtes esitatud kuriteoteate alusel kriminaalmenetluse alustamata," ütles majandus- ja korruptsioonikuritegude prokurör Helen Kiviloo ERRi venekeelsete uudiste portaalile rus.err.ee.

"Edastatud kuriteoteatest ja sellele lisatud materjalidest ei nähtu, et Kõrgvee oleks pannud toime omastamise ja/või usalduse kuritarvitamise või mõne muu karistusseadustiku eriosas sätestatud kuriteo tunnustega teo. Juhul, kui kuriteoteade ei sisalda piisavalt kuriteole viitavat teavet, ei ole kriminaalmenetluse alustamine seaduslik ega põhjendatud. Kriminaalmenetluse alustamine menetluse aluse otsimise eesmärgil on lubamatu," selgitas Kiviloo oma vastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles