Euroopa Parlamenti pürgivad poliitikud väitlevad neljapäeval Virumaa kolledžis

Põhjarannik
Copy
Euroopa parlamendi kandidaatide debatt Kohtla-Järvel.
Euroopa parlamendi kandidaatide debatt Kohtla-Järvel. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 9. mail kell 11 on võimalik nii kohapeal Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledžis kui ka veebi teel jälgida Euroopa Parlamenti pürgivate poliitikute debatti.

Kohtla-Järvel toimuval debatil osalevad Andrei Korobeinik (Keskerakond), Maria Jufereva-Skuratovski (Reformierakond), Arvo Aller (EKRE), Virve Linder (Isamaa), Kalev Stoicescu (Eesti 200), Katri Raik (SDE) ja Ilmar Raag (Parempoolsed).

Debatti juhib Eesti NATO ühingu projektijuht Karl Mattias Sepp. Tema sõnul on kavas debatil muu hulgas käsitleda teemasid, kuidas saaks eestlasi rohkem kaasata Euroopa Liidu tegevustesse, millist rolli mängib Euroopa Liit regionaalses arengus, millised on praegu kõige suuremad probleemkohad seoses Eestiga, milline on kõige suurem kasu, mida Eesti on saanud või saab tulevikus Euroopa Liidult.

Sepa sõnul saavad võimaluse küsimusi esitada ka kuulajad, kes tulevad Virumaa kolledžisse.

Korraldajad paluvad neil, kes soovivad tulla kolledžisse debatti jälgima, registreeruda veebi teel selle lingi kaudu.

Võrgustiku "Kujundame Euroopat koos kohalike omavalitsustega" liige ja Kohtla-Järve linnavolikogu liige Anton Dijev märkis, et kohalikel poliitikutel on oluline roll kogukondade kaasamisel Euroopa Liidu küsimustesse. "Nende suhtlus kodanikega on tihedam ja neil on parem arusaam kohalikest oludest, mistõttu suudavad nad paremini esindada väiksemate valimisringkondade huve. Selleks, et saaksime jätkata oma kodulinna, riigi ja kogu Euroopa Liidu arendamist, on oluline aktiivselt osaleda Euroopa Parlamendi valimistel," ütles ta, lisades, et eriti oluline on, et valima tuleksid noored ja valiksid Euroopa poliitikat kujundama inimesed, kes aitavad ellu viia ka nende tulevikuunistusi. Debattide jälgimine on tema sõnul hea võimalus leida enda jaoks sobilikud kandidaadid.

Valimisdebatti saab jälgida ka veebi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles