Tuntud narvalasel põles jälle auto

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal Narva tänaval on samade inimeste autosid üks kord lõhutud ja kaks korda süüdatud. Politsei pole kurjategijaid leidnud. (Tegemist on arhiivifotoga ja sellel kujutatu ei ole otseselt seotud artiklis kirjeldatud juhtimitega)
Samal Narva tänaval on samade inimeste autosid üks kord lõhutud ja kaks korda süüdatud. Politsei pole kurjategijaid leidnud. (Tegemist on arhiivifotoga ja sellel kujutatu ei ole otseselt seotud artiklis kirjeldatud juhtimitega) Foto: Ilja Smirnov

Ööl vastu kolmapäeva kell 23.40 said tuletõrje ja politsei teate, et Narva Kreenholmi rajoonis Joala tänaval põleb auto. 22 minutit hiljem oli tuli kustutatud. Inimesed kannatada ei saanud, aga kallis Nissan Qashqai hävis põlengus. Auto kuulub Narvas tuntud perekonnale, kellele säärane öine auto süttimine pole esmakordne kogemus.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul oli kahjusummaks seekord 17 322 eurot - see on uue Nissan Qashqai ligilähedane hind. "Alustatud on kriminaalmenetlus võõra vara kahjustamise või hävitamise asjas, millega kaasnes olulise kahju tekitamine," ütles Filippova.

Põhjarannik selgitas välja, et põlenud auto kuulub Narva endisele aselinnapeale Sofia Homjakovale, kes on lähedastes suhetes Narva linnavolikogu liikme ning Narva tootmis- ja logistikapargi juhi Vadim Orloviga. Orlovil on tänavu ja ka mullu lõhutud ja põletatud Mercedese maasturit, mis oli jällegi vormistatud tema elukaaslase nimele.

Orlov süüdistab endist äripartnerit

Eilses kommentaaris väitis Orlov teadvat, kes need kuriteod toime pani.

"Nagu eelminegi kord, arvan, et süütamise korraldas Eduard Starikov. Nii püüab ta mulle kätte maksta selle eest, et avalikustasin tema mahhinatsioonid töötute ümberõppeks eraldatud töötukassa rahaga," teatas Orlov.

Mainitud isikuga, kes alati eitas oma osalust kuritegudes, on Orlovil raha ja äri küsimustes ammune vaen. Mõlemal on olnud kokkupuuteid töötute töölerakendamisega, kusjuures Starikov on mitme töötukassaga koostööd tegeva koolitusfirma omanik või juhtkonna liige.

2011. aasta detsembris kommenteeris Starikov Põhjarannikule oma vaenulikke suhteid endise äripartneriga: "Mis puudutab konflikti härra Orloviga, siis siin on kõik väga lihtne: ta on võtnud laenu minule kuuluvalt  firmalt Edu24 Invest OÜ. Võlasumma on hetkel 17 000 eurot. Peale selle on Edu24 Invest OÜ välja ostnud härra Orlovi käenduse Sampo pangas summas 140 000 eurot. /.../ Härra Orlov püüab meeleheitlikult kõrvale hiilida oma kohustustest ja võlgade maksmisest, seepärast korraldabki neid sõusid koos süüdistustega  minu aadressil. Mul on nende nõudmiste kohta kõik dokumendid olemas."

Võimud on jõuetud

Viru ringkonnaprokuratuurist öeldi Põhjarannikule, et Orlovi ja Homjakovi eelmise auto põlengu (10. jaanuaril 2012) asjas pole selgust siiani. "Seega me ei tea, kas tegemist võis olla süütamisega," märkis prokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk. Uue, 21. novembri põlengu kohta pole uurimisel ammugi andmeid. 2011. aasta juunis aga autot ei süüdatud, vaid see peksti lihtsalt puruks ja rikuti rehvid.

Kõiki selle perekonna autodega seotud kuritegusid uuritakse eraldi, lisas prokuratuuri pressiesindaja. Ametlikke kahtlusaluseid pole.

Uue autopõlengu ja järjekordse süüdistuse kohta eile Starikovilt kommentaari saada ei õnnestunud, sest ta viibib tõenäoliselt välismaal.

Avalikult Starikovi süüdistav Orlov on vabariikliku tasandi spetsialist äriprojektide kirjutamise alal, ta on kümmekond aastat juhtinud MTÜd Narva Ettevõtluse Arendusühing, mille juhatuse koosseisu kuulub tänavu ka Starikov. Orlov juhib praegu Ida-Viru Tööstusalade Arendamise SA struktuuri kuuluvat Narva tootmis- ja logistikaparki ning kuulub Narvast Ivangorodi autoosade tööstusele tööjõudu vahendava MTÜ Baltic Consulting juhatusse. Aastail 1999 ja 2009 valiti Orlov Narva linnavolikogu liikmeks. Ta kuulub Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles