Urve Takjas lahkub ametist

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20aastase omavalitsusjuhi kogemusega Urve Takjas kinnitab, et vallavanema amet pole meelakkumine ning ta tahaks võtta aega endale ja oma lastelastele.
20aastase omavalitsusjuhi kogemusega Urve Takjas kinnitab, et vallavanema amet pole meelakkumine ning ta tahaks võtta aega endale ja oma lastelastele. Foto: Matti Kämärä

Aseri vallavanem Urve Takjas esitas kolmapäeval volikogule lahkumisavalduse, mille kohaselt ta astub uuest aastast vallavanema kohalt tagasi.

20aastase omavalitsustöö kogemusega Urve Takjas, kes on olnud vallavanem nii Lüganusel kui Aseris, kinnitas Põhjarannikule oma lahkumissoovi. "Tahan minna pensionile. Mu lapselapsed on väikesed, tahaksin nendega senisest rohkem tegelda, mitte olla vanaema, kes tuiskab kogu aeg ringi," põhjendas ta oma lahkumist sisuliselt üheksa kuud enne uusi kohalike omavalitsuste valimisi.

Suured tööd lõpetatud

Takjase sõnul tunneb ta, et praegu on hea aeg ametist lahkumiseks, sest pooleli olnud suured projektid on lõpetatud ning see annab uuele juhile võimaluse alustada sisuliselt puhtalt lehelt. "Kõige suurem meie ettevõtmistest, mis lõpule jõudis, oli läbi kolme aasta kestnud vee- ja kanalisatsiooniprojekt," tundis Takjas tehtud tööst heameelt.

Paar aastat tagasi lõppes Aseri vabaajakeskuse rekonstrueerimine, mis võttis planeeritust rohkem aega ja vaeva, kuna vahepealne ehitaja loobus tööst. "See ettevõtmine läks lõpuks siiski samuti korda, sest me ei kaotanud lõppkokkuvõttes rahaliselt midagi," oli Takjas rahul ja ütles, et rekonstrueerimist rahastanud EAS tegi just projektile analüüsi ning tunnistas kõik tegevused õigeks, tänu millele on töödel lõplikult joon all.

Takjase sõnul on koalitsioon arutanud ka võimalikku uue vallavanema kandidaati, kuid sellest on veel vara rääkida.

Vallavanemat tugevalt survestanud opositsiooni hinnangul on nende töö ja uurimine olnud põhjus, miks vallavanem nüüd ametist lahkub. Opositsioon on püüdnud korduvalt ka vallavanemat umbusaldada, kuid koalitsioon on püsinud. Korra on ta ametist umbusaldusega küll tagandatud, kuid see oli aastaid tagasi.

"Lahkumine on minu vabatahtlik otsus ning mingit survet selleks ma ei tunne," kinnitas Takjas.

Leiavad töös puudusi

Opositsiooni kuuluv Aseri volikogu liige Sergei Arefjev näeb vallavanema lahkumise taga aga rikkumisi, millele ta on läbi sõrmede vaadanud. "Oleme leidnud puudusi näiteks vabaajakeskuse rekonstrueerimiseks läbiviidud hangetes," kinnitas opositsionäär, kelle sõnul valmistavad nad politseile parasjagu avaldust, et neid võimalikke rikkumisi uuritaks.

Arefjevi sõnul on  vabaajakeskuse puhul möödalaskmisi veelgi. Hoone on tema sõnul ebaturvaline ning seal ei tohiks võistlusi korraldada. "Pallimänguplatsi kõrval on kohe sein, mis tähendab, et pole mõeldud inimeste turvalisusele. Kes vastutab võimalike tekkivate traumade eest?" küsis ta ning lisas, et ka hoone ventilatsioonisüsteem ei tööta korralikult ja maja hallitab.

Varem on politsei algatanud uurimise seoses OÜ Aseri Kommunaal juhataja Svetlana Filonikiga, kes palkas eelmise aasta oktoobris katlakütjaks tööle oma tütre. Viimane pole päevagi seda tööd reaalselt teinud. Ka selle eest peaks vallavanem opsitsiooni arvates vastutuse võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles