Seeder tegi ettepaneku kolida 13 riigiasutust Tallinnast välja

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Matti Kämärä

Põllumajandusminister Helir-Valor Seeder saatis seoses Ida-Viru tegevuskava uuendamisega regionaalminister Siim Valmar Kiislerile kirja, kus ta tegi ettepaneku kolida 13 riigiasutust Tallinnast välja. Selle kohaselt kolitaks Jõhvi Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed.

Seeder märkis oma kirjas, et riigi esindatuse suurendamine on vajalik kõikides Eesti maakondades, vahendas Postimees. «Teen mõned ettepanekud erinevate riigiasutuste ja –äriühingute üleviimiseks Tallinnast maakondadesse, mida pean regionaalpoliitilistest eesmärkidest tulenevalt elementaarseks. Kuigi alltoodud ettepanekud on hetkel süsteemselt ettevalmistamata, leian, et on viimane aeg ettepanekute tegemiseks ja otsuste langetamiseks.»

1. Lisaks Justiitsministeeriumi vanglate osakonnale viia ka Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed Jõhvi;

2. OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskuse viimine Rakverre;

3. AS Eesti Loto viimine Rakverre;

4. Keskkonnainvesteeringute Keskuse viimine Türile, kus ootab otstarbekat kasutamist endine Tartu Ülikooli Türi Kolledzi hoone;

5. Keskkonnainspektsiooni viimine Pärnusse;

6. SA Erametsakeskuse viimine Pärnusse;

7. SA Rahvuskultuuri Keskuse viimine Viljandisse;

8. Riigimetsa Majandamise Keskuse viimine Viljandisse;

9. Eesti Interneti Sihtasutuse viimine Kuressaarde;

10. SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali viimine Võrru;

11. Tervise Arengu Instituudi viimine Tartusse;

12. E-tervise Sihtasutuse viimine Tartusse;

13. Keskkonnateabe Keskuse viimine Tartusse.

Enamus põllumajandusministeeriumi valitsemisala asutustest asub väljaspool Tallinna, lisas on ministeerium säilitanud haldusala ametite teenindusbürood kõikides maakonnakeskustes. «Selline poliitika on end igati õigustanud,» leidis Seeder.

Lisaks viiakse sel aastal Tallinnast Viljandisse põllumajandusministeeriumi haldusalas olev Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles