Ilona Kaldre Kiviõlist on selgeltnägijate tippkolmikus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MAREK PAJU

Kolmandas rahvusvahelises selgeltnägijate tuleproovis osalev Ilona Kaldre on tõusnud kolme finalisti hulka. Eestist pärit selgeltnägija lõplik koht selgub peatselt.

Praegu osaleb Ilona juba teises projektis. "Viibin Ukrainas saate "Juurdlust toimetavad selgeltnägijad" salvestamisel," ütles ta Põhjarannikule, kergitamata saladuskatet sellelt, millega lõpeb "Selgeltnägijate tuleproov", kus tal tuli läbi elada mitmeid keerukaid hetki.

Ühe katsumuse ajal pidi Ilona peaaegu nägemise kaotama. Sensitiivide ülesandeks oli tookord tajuda, mis neid ees ootab, ja valida ese, mis aitab neil pääseda: tulekustuti, gaasimask, vihmavari, soojad rõivad, kummikud, kindad, nuga või telefon.

Ilona Kaldre sõnul mäletab ta vaid eredat sähvatust hetkest, mil süttis gaas. Leek käis üle näo ja juuste. Kõige hullem oli see, et võtete ajaks teha lastud ripsmepikendused sulasid üles ja voolasid silma. Kaks päeva veetis Ilona haiglas. Arstide pingutustest hoolimata ei ole tema nägemine seni täielikult taastunud.

Sensitiiv, selgeltnägija ja otsija Ilona on Balti selgeltnägijate tuleproovi võitja.

Viimase järel Põhjarannikule antud intervjuus jutustas Ilona, et ta sündis äraspidise elundite asetusega. Seda, et Ilona süda saab lööma paremal pool, ennustas tema emale isapoolne tädi, kes on Kasahstanis tuntud selgeltnägija.

"Ma ei oskagi öelda, mida näen. Kirjeldan lihtsalt oma tundeid," jutustas Ilona. "Lapsest peale panin tähele, et mu nägemused täituvad."

Ilona sündis ja kasvas Aseris, seejärel töötas meditsiiniõena, hiljem Vironia hotellis. Ent pärast keerukat operatsiooni lahkus töölt. Pere (Ilonal on abikaasa ja poeg) ostis maja Kiviõlis. Ilona leiab, et kui temasugused on olemas, järelikult on seda kellelegi ja millekski tarvis. Kuigi mitte kõigile järjest, mitte lihtsalt lõbu pärast. Sellega ei maksa nalja teha.

Hõivatusest hoolimata annab Ilona Kaldre lähipäevil meie lehele intervjuu ja räägib rahvusvahelise tuleproovi kaadritagustest hetkedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles