Politsei asus Dmitrijevi peksmisasja uurima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijevi ametissesobivus võib tema osalusel ööklubis toimunud kakluse tõttu Kiviõli volikogus taas päevakorda tõusta.
Dmitri Dmitrijevi ametissesobivus võib tema osalusel ööklubis toimunud kakluse tõttu Kiviõli volikogus taas päevakorda tõusta. Foto: Matti Kämärä

Politsei alustas eile kriminaalmenetlust, selgitamaks välja Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijevi peksmise asjaolusid.

Algselt väitis Ida politseiprefektuur, et nad ei alusta menetlust, kuna kumbki konflikti osapool pole esitanud politseile avaldust. Kui Põhjarannik palus selgitada, miks menetlust ei alustata, ehkki inimesele on tekitatud vägivalda kasutades kehavigastusi, teatas politsei veel eile ennelõunal, et asja ei uurita, kuna pole avaldust.

Menetluse kohustus

Ometi on kriminaalõiguses kehtiv kriminaalmenetluse kohustuslikkuse põhimõte. Kriminaalmenetluse seadustik ütleb, et kuriteo asjaolude ilmnemisel on uurimisasutus ja prokuratuur kohustatud toimetama kriminaalmenetlust, kui puuduvad  kriminaalmenetlust välistavad asjaolud. Praeguse juhtumi puhul selliseid seadusest tulenevaid asjaolusid pole ning eile pärastlõunal teataski prefektuur, et asjas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust avaliku korra raske rikkumise eest. Süüdimõistmisel võib kohus selle eest karistada rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Politsei sai ööl vastu 30. märtsi kell 3.48 väljakutse Kiviõlis Keskpuiestee 33 asuvasse ööklubisse Club33. Väljakutse põhjuseks oli lõbustusasutuses puhkenud  kaklus. Kohapeal kutsus politsei kiirabi kannatanule, kelleks osutus Kiviõli keskerakondlasest linnapea Dmitri Dmitrijev. "Politsei saabudes oli kakluse teine osapool juba sündmuskohalt lahkunud," teatas politsei pressiesindaja ja lisas: "Politsei on kakluse osapooled välja selgitanud. Politseile avaldust esitatud ei ole."

Politsei Dmitrijevi võimalikku alkoholijoovet ei kontrollinud, kinnitades hiljem, et politseil polnud kohustust seda teha.

Dmitrijev ise keeldus kategooriliselt juhtunut kommenteerimast ning väitis, et see pole kuidagi seotud tema ametitegevusega ning et ööklubis ei viibinud ta kui linnapea.

Eile kirjutasid mõned end sündmuse pealtnägijateks nimetanud kommentaatorid internetikommentaariumides, et tüli tekkis sellest, et Dmitrijev olla tülitanud ööklubi külastajaid.

Keskerakond häiritud

Dmitrijevi endine parteikaaslane, volikogu liige ning eelarvekomisjoni esimees Tiit Kuusmik ütles, et täna kavatseb ta kokku saada volikogu esimehe ning "mõne linnavalitsuse liikmega", arutamaks tekkinud olukorda. "Minu arvamus on, et see inimene peaks väga tõsiselt kaaluma oma ametis jätkamist,"rääkis kunagine kauaaegne Kiviõli linnapea Tiit Kuusmik Dmitrijevist.

Kuusmik oli kahe aasta eest linnapea Dmitri Dmitrijevi umbusaldajate leeris, mille tõttu ta Keskerakonnast välja visati, kuigi ta eelnevalt esitas ise lahkumisavalduse.

Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonnajuht Eevi Paasmäe ütles eile, et ta pole saanud juhtunust Dmitrijeviga ise veel rääkida. "Minu esmane arvamus on, et noor mees võib ju ööklubis käia, aga loomulikult tahaks ma teada, mis seal siis juhtus. Muidugi see praegu häirib mind väga," sõnas Paasmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles