Kohtla-Järve tahab metsapargi puhkealaks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapark on kohtlajärvelaste hulgas väga popp.
Metsapark on kohtlajärvelaste hulgas väga popp. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järvel algatati Põhja mikrorajooni metsapargi territooriumi detailplaneering, kuhu on kavas rajada mitmefunktsioonilised puhkealad.

Roheala, mis paikneb Põhja mikrorajooni ja Tallinna maantee vahel, on tunnistatud pargialaks ning kantud katastrisse. Linlased külastavad viimastel aastatel metsaparki väga aktiivselt, käies seal jalutamas, jalgrattasõidul ja sportimas. Esialgu on seda metsariba küll raske pargiks pidada. Ent juba on täies hoos selle ligi 70 hektari suuruse hiigelterritooriumi detailplaneering.

Kohtla-Järve aselinnapea Riina Ivanova sõnul on metsaparki planeerides väga oluline eraldada piirkonnad, kus saab harrastada eri tegevusi, et jalgratturid ja rulluisutajad ei segaks jalutajaid. Peab kindlaks määrama kõnni- ja rattateede ning laste mängu- ja spordiväljakute asukohad.

"On võimalik, et linlased saavad teha ka oma ettepanekuid, kuidas seda roheala sisse seada," ütleb Riina Ivanova. "Planeeringu aluseks võivad olla lahendused, mida keegi on kusagil näinud. Kõik ettepanekud on teretulnud, palun saata need mu e-posti aadressil riina.ivanova@kjlv.ee või jätta oma kommentaar minu blogisse http://riinaivanova.blogspot.com."

Koos firma Hendrikson & Ko  planeerijatega koostas linnavalitsus ka küsimustiku, millele ootab vastuseid 15. juunini. Muu hulgas küsitakse, millised vaba aja veetmise võimalused võiksid metsaparki tulla ning missuguseid neist vastajad ise kasutaksid: valgustatud jooksu- või suusarajad, matkarada (looduse tundmaõppimiseks), piknikukohad, spordivarustuse rentimine (jalgrattad, rulluisud, suusad), rulluisuväljak, koerte treeninguplats, laste mänguväljak, kohvik.

Küsimustiku leiab veebilehelt forum.k-jarve.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles