Ida-Viru omavalitsusjuhtidest on parim palk Jevgeni Solovjovil

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov juhib juba mitmendat aastat järjest Ida-Viru omavalitsusjuhtide palgaedetabelit. 2011. aastaga võrreldes on tema palk tõusnud ligemale kümne protsendi võrra.
Jevgeni Solovjov juhib juba mitmendat aastat järjest Ida-Viru omavalitsusjuhtide palgaedetabelit. 2011. aastaga võrreldes on tema palk tõusnud ligemale kümne protsendi võrra. Foto: Peeter Lilleväli

Ida-Viru omavalitsusjuhtidest teenib kõige paremini Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov, kelle 3000eurone ametipalk on tõusnud samasse suurusjärku, mida teenib ka pealinna meer Edgar Savisaar.

Riigi Teatajas avalikustatud Eesti omavalitsusjuhtide majanduslike huvide deklaratsioonidest ilmnes, et Ida-Virumaa linnapeade ja vallavanemate palgad erinevad kordades.

Kui palgaedetabelis esikohal oleva Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi ametipalk on 3000 eurot, siis Püssi linnapea Enno Mägar peab leppima kõigest 830 euroga.

Pealinna palgatase

Kui Kohtla-Järvel on keskmine palk Tallinna omast ligikaudu poole väiksem, siis linnapeade palgatasemed ei erine sugugi sama drastiliselt. Näiteks Edgar Savisaare palk on Solovjovi omast vaid 286 eurot suurem. Tartu linnapea Urmas Kruuse teenib 3195 eurot.

Solovjov juhtis Ida-Virumaa omavalitsusjuhtide palgaedetabelit ka 2011. aasta andmete põhjal, ent nüüdseks on tema teenistus kasvanud ligemale kümne protsendi võrra. 2011. aastal oli Solovjovi keskmine kuuteenistus 2748 eurot.

Solovjovile järgnevate Narva linnapea Tarmo Tammiste ja Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari palk on jäänud samal ajal endisele tasemele. Tammiste palk on 2717 ja Võhmaril 2301 eurot.

Üheks heldemalt tasustatavaks omavalitsusjuhiks on Ida-Virumaal kerkinud vähem kui paari tuhande elanikuga Vaivara vallavanem Heiki Luts, kellele on volikogu määranud ametipalgaks 2300 eurot.

Palga poolest edestab Luts ka naabruses asuvat kaheksa  korda suurema elanike arvuga Sillamäe linna juhti Jelena Koršunovat, kelle palk on 2135 eurot.

Luts sai vallavanemaks mullu kevadel pärast seda, kui Vaivaras puhkenud võimutüli tõttu ei suudetud tähtajaks vastu võtta eelarvet ning volikogu saadeti laiali. Tollal volikogu esimehe kohal olnud Luts ja vallavanem Veikko Luhalaid vangerdasid seejärel ametikohad.

Peale palga ka muud sissetulekud 

Peale ametipalga saab Luts deklaratsiooni andmetel ka sihtasutuse Vaivara Sinimäed nõukogu liikme ja  MTÜ Virumaa Tööstuspark juhatuse liikme hüvitist ning vallale kuuluva aktsiaseltsi KA Vaiko projektijuhi tasu. Eri laenukohustusi on tal ligemale 95 000 euro ulatuses. Talle kuuluvad nii elamumaa kui mittetulundusmaa Vaivara vallas ja korter Tartus, kaks sõiduautot, traktor ja sõudepaat.

Jevgeni Solovjov saab peale ametipalga ka pensioni ja sihtasutuse Ida-Virumaa Kiirabi nõukogu liikme tasu. Talle kuuluvad elamumaa Toila vallas ning 2008. aasta sõiduauto Škoda Superb.

Tauno Võhmarile kuuluvad korter Tartus ja kinnistu Mäetaguse vallas, sõiduautod Saab 9-5 (2001) ja Kia Ceed (2007) ja mootorratas Honda (2007) ning 1/3 suurune osalus ehitusmaterjalide ja -tarvete müügiga tegelevas Tartus registreeritud osaühingus Semidec. Võhmaril on kaelas ka 40 000 euro suurune eluasemelaen.

Ida-Virumaa linnapeade ja vallavanemate ametipalgad

Jevgeni Solovjov, Kohtla-Järve linnapea 3000

Tarmo Tammiste, Narva linnapea  2717

Tauno Võhmar, Jõhvi vallavanem  2301

Heiki Luts, Vaivara vallavanem  2300

Jelena Koršunova, Sillamäe linnapea 2135

Aivar Surva, Mäetaguse vallavanem 2040

Tiit Kuusmik, Toila vallavanem 1848

Koit Oras, Aseri vallavanem 1600

Oleg Kuznetsov, Illuka vallavanem 1558

Dmitri Dmitrijev, Kiviõli linnapea 1555

Hardi Murula, Maidla vallavanem 1389

Andrea Eiche, Sonda vallavanem 1336

Etti Kagarov, Kohtla vallavanem 1195

Jaak Rooden, Kohtla-Nõmme vallavanem 1190

Tormis Otsmaa, endine Lohusuu vallavanem 1180

Jaanus Kriisk, Alajõe vallavanem 1176

Avo Kiir, Iisaku vallavanem 1142

Raivo Reisenbuk, Avinurme vallavanem 1120

Arno Rossman, Lüganuse vallavanem 1062

Andrus Toss, Tudulinna vallavanem 1000

Enno Mägar, Püssi linnapea 830

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles