Rahvusvaheline lumelauavõistlus taandus soojakraadide ees

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli seikluskeskuse ümbrusest oli lumi kadunud juba esmaspäeval. Praeguseks on sõidukõlblik vaid üks 400meetrine laskumisnõlv.
Kiviõli seikluskeskuse ümbrusest oli lumi kadunud juba esmaspäeval. Praeguseks on sõidukõlblik vaid üks 400meetrine laskumisnõlv. Foto: Tanel Leisalu

Sellel nädalavahetusel toimuma pidanud rahvusvaheline suusa- ja lumelauavõistlus "Estonian Open Slopestyle 2014" jäetakse ära, sest paaril päeval väga kõrgele kerkinud temperatuur on lumelauapargis vee voolama saanud. 

"Pilt on kolme päevaga täiesti muutunud - lumelauapargist on alles lumehunnikud ja nende vahel voolavad jõed," ütles Kiviõli seikluskeskuse juht Janek Maar, kes veel reedel kinnitas, et ehkki lumi sulab, on seda piisavalt, et võistlus maha pidada.

Kulu 10 000 eurot

Esmaspäeval ja teisipäeval kuue soojakraadini tõusnud temperatuur ning soe tuul said paar nädalat tagasi lätlaste käe all valminud lumelauapargist paari päevaga jagu ja  lumeolud muutusid nii kehvaks, et seikluskeskus otsustas, et parki ei hakata kohendama, vaid võistlus jäetakse nagu eelmiselgi aastal ära. "Kui me hakkaks praegu selle napi lumega parki kohendama, poleks see sõitjatele enam piisavalt turvaline ega pakuks sõidu- ega vaatamislõbu," põhjendas Maar tehtud otsust.

Eelmisel aastal oli ärajäämise põhjuseks venima jäänud keskuse ehitus. Ka lumelauaparki ei jõutud õigeks ajaks valmis. Küll võeti mullu otsus võistluse ärajäämise kohta vastu varakult ning sellega ei kaasnenud kulusid. Tänavuse võistluse reklaamikampaania oli juba alanud, lisaks tuleb keskusel kanda piletikulud nende võistlejate eest, kes pidid Eestisse saabuma lennukiga. "Maismaad mööda liikujatega, näiteks Soome võistlejatega, on lihtsam," ütles Maar, et kokku on keskus kandnud kulusid ligikaudu 10 000 euro ringis.

Uuele katsele minnakse järgmisel aastal. Sellega on päri ka EAS, kelle vahenditest võistluste korraldamiseks ning Eesti kui sihtmaa tutvustamiseks toetust on saadud.

Jätkavad ühe nõlvaga

Kui veel eelmisel nädalal oli keskuses avatud kolm laskumisnõlva, siis nüüd keskendutakse ühele nõlvale. Tõstuki kõrval oleva 400meetrise nõlva kohendamiseks saab kasutada pargist üle jäävat lund.

"Võimalik, et saame ka teise nõlva lühemana lahti jätta," rääkis Maar. 600meetrine nõlv on suletud, 700meetrist pole tänavu nappide lumeolude tõttu avatudki, nagu ka murdmaasuusarada, mis oli avatud vaid mõne päeva detsembrikuus.

Ka pikk ilmaprognoos ei luba keskusele midagi rõõmustavat - sel nädalal lubatakse paaril ööl mõnd külmakraadi, uuel nädalal aga ainult sooja ja vihma.

"Loodame, et saame veel paar nädalat suusarõõme pakkuda," ennustas Maar, et sel aastal jääb suusahooaeg lühikeseks. Eelmisel aastal sai suusatada veel ka aprillis.

Pärast laskumisnõlvade sulgemist keskendub seikluskeskus safarite pakkumisele ning suviste atraktsioonide ettevalmistamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles