Lokomotiv lasi esimese võidu lõpuminutil käest

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokomotivi avavärava lõi eile Vitali Kutuzov, kes jõudis esimesena värava ette jaole Svjatoslav Jakovlevi poolt äärelt täpselt söödetud pallile.
Lokomotivi avavärava lõi eile Vitali Kutuzov, kes jõudis esimesena värava ette jaole Svjatoslav Jakovlevi poolt äärelt täpselt söödetud pallile. Foto: Matti Kämärä

Paduvihmas ja tugeva tuulega väheste sitkete ning truude poolehoidjate silme all oli Jõhvi Lokomotiv kodustaadionil lähedal ajaloo tegemisele, ent 2:0 eduseisust Tartu Tammeka vastu lasti siiski klubi esimene võit Eesti meistriliigas viimasel minutil käest. 

Kui eile kell seitse õhtul kohtumise avavile kõlas, oli staadionil vaid ehk paarkümmend pealtvaatajat. Neist pooled Tammeka fännid, kes uhkelt oma lippe lehvitasid ja vihma trotsides laulud üles võtsid. Paljud Lokomotivi poolehoidjad eelistasid mängu jälgida staadioni aia tagant ninaga väljaku poole keeratud autode soojast ja kuivast salongist.

Väga valus viik

Libeda ja tuulise väljakuga kohanes veidi paremini Jõhvi meeskond. 30. minutil oli mitmel Lokomotivi mängijal võimalik pall mõne meetri pealt väravasse lüüa. Ent korra lendas pall vastu latti, teisel üritusel käisid lööjal väravaesises porimülkas jalad alt. Siiski ei jäänud nähtud vaev tasumata ja poolaja viimasel minutil suutis Vitali Kutuzov Svjatoslav Jakovlevi poolt vasakult äärelt teele saadetud palli väravasse lükata.

Kui teisel poolajal esimest korda Lokomotivi eest platsile pääsenud Garsevanišvili 71. minutil eduseisu kasvatas, tundus, et 12. katsel on Jõhvi meeskond lõpuks jõudmas oma esimese võiduni. Tartu Tammeka mängijad ei lasknud aga sellel õnnel sündida. 84. minutil tuli Tekkolt esimene vastuvärav ja kolmandal lisaminutil lõi tartlaste suurim väravakütt Kristjan Tiirik seisu viigiliseks.

Sillamäe pigistas võidu välja

Neli vooru võiduta, aprillis liiga liidri kohal olnud, kuid nüüdseks viiendaks langenud Sillamäe Kalev läks talle kuklasse hingava Paide vastu juba 15. minutil Jevgeni Kabajevi löögist juhtima. Ent Sillamäe publik pidi üle elama ehmatuse, kui paarkümmend minutit enne lõppu õnnestus Paidel viigistada.

Kalevil ei kulunud enda kokkuvõtmiseks siiski palju aega. Mõned minutit hiljem lõi Daniil Ratnikov teise ja kohe seejärel Nikolai Mašitšev ka kolmanda värava. Nii saadi kätte kohustuslik võit koduväljakul, mis peaks andma meeskonnale enesekindlust ja võimaldab jätkuvalt püsida medalikonkurentsis.

Narva Trans tegi hea mängu Tallinna Flora vastu, mis aga punkte juurde ei toonud. Kaitses oldi kindlad ja lisaks suudeti seekord ka ise tekitada mitmeid väravavõimalusi. Paraku piisas pealinna meeskonna pikakasvulisele ründajale Sander Postile vaid ühest narvalaste eksimusest, et seitse minutit enne kohtumise lõppu ainus ja otsustav värav lüüa.

Trans jätkas klubi ajaloos enneolematult piinlikku seeriat. Viimases viies mängus pole meeskond suutnud lüüa ühtegi väravat. Ajaliselt kestab väravate põud juba koguni 533 minutit ehk rohkem kui üks täispikk tööpäev. Transi poolkaitsja Siim Tenno laiutas pärast kohtumist Postimehele antud intervjuus nõutult käsi: "Väravaid peab lööma, muidu ei saa võita!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles