Trans murdis võiduga mitu negatiivset rekordit

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mitmete uute mängijatega on Narva Trans sel hooajal alt läinud, siis erandiks on Tartu poolkaitsja Siim Tenno, kes  on senistes mängudes olnud üks meeskonna kindlamaid mängumehi. Avalikkuses Narva klubi kohta palju häid sõnu kostnud Tenno tabamus laupäevases mängus katkestas ka Transi pikaajalise väravate põua.
Kui mitmete uute mängijatega on Narva Trans sel hooajal alt läinud, siis erandiks on Tartu poolkaitsja Siim Tenno, kes on senistes mängudes olnud üks meeskonna kindlamaid mängumehi. Avalikkuses Narva klubi kohta palju häid sõnu kostnud Tenno tabamus laupäevases mängus katkestas ka Transi pikaajalise väravate põua. Foto: Ilja Smirnov

Rohkem kui kahe kuu pikkuse pausi järel tõid Narva Transi ponnistused lõpuks ka kolm punkti − koduväljakul mängiti 1:0 üle lähikonkurent Paide linnameeskond.

Ligemale 30kraadises keskpäevases leitsakus ei kippunud kummagi meeskonna mängijad platsil üleliia kiireid liigutusi tegema. Pall püsis enamasti keskväljakul ja isegi poolohtlikke olukordi väravate lähistel tuli ette harva.

Väravate põud murtud

Ühe sellise vähestest kasutas aga Narva esimese poolaja lõpus ära. Paide kaitsjad ei suutnud palli oma värava eest minema lüüa ja mängijate summas oli kõige kärmem Narva poolkaitsja Siim Tenno, kes palli paarilt meetrilt väravasse suskas.

See oli tähelepanuväärne sündmus ka seepärast, et viimati lõi  Narva Transi mängija meistriliigas värava 18. aprillil ja väravate põud oli mänguajas võetuna tiksunud juba 578 minutit.

Teist poolaega domineerinud Paide üritas kõigest väest viigiväravat lüüa, ent Narva väravavaht Sergei Lepmets tegi head tööd ja võit jäi seekord Narva.

Transi peatreener Valeri Bondarenko tundis heameelt võidust, kuid tõdes Soccernetile, et mängus ilu polnud. "Nii meie kui ka Paide tegime palju praaki ja pallikaotusi. Sisukat mängu oli vähe, tempo oli aeglane − ühesõnaga kõik see, mis kaasneb mänguga sellise õhutemperatuuri tingimustes," sõnas ta.

Bondarenko jättis selles kohtumises pingile sel hooajal meeskonnaga liitunud, kuid abitu tegutsemisega palju pettumust valmistanud Venemaa ründaja Aleksandr Jelisejenoki, kes pole senistes mängudes skoori suutnud teha. Küll aga lasi treener terveks teiseks poolajaks platsile 15aastase Vadim Mihhailovi.

Fännide "lahingu" võitis Paide

Laupäevase kohtumise silmapaistvamad tegelased olid Narva sõitnud Paide fännid, kes 145 pealtvaataja seas omasid maruliselt toetasid. "Nad tekitasid tunde, nagu mängiks kodus," tunnustas Paide väravavaht Siim-Sten Palm, mis samas on aga ka selge viide Transi poolehoidjate loidusele.

Võit kergitas Transi turniiritabelis seitsmendale kohale. Kui teistel meeskondadel tuleb nüüd koondisemängude tõttu paarinädalane mängude paus, siis narvalastel on laupäeval Tartus märtsis pidamata jäänud mäng sealse Tammekaga, kes on tabelis nende selja taga. Võidu korral oleks Transil võimalik läheneda kuuendal kohal olevale Paidele nelja punkti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles