Kohtla-Järve võimud nõuavad Vironia ristmiku ümbertegemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustuspost pandi keset kõnniteed, kuid latern selle küljes − nagu ka teiste postide küljes − pimedal ajal ei põle.
Tänavavalgustuspost pandi keset kõnniteed, kuid latern selle küljes − nagu ka teiste postide küljes − pimedal ajal ei põle. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnavalitsus on arvamusel, et firma Vironia Keskus suhtus lohakalt oma kohustustesse, jättes täitmata oma lubaduse, mille ta andis oma kaubanduskeskusele juurdeehitise rajamiseks luba saades. Kui nende süül tekkinud probleeme lähiajal ei lahendata, ei välista linn, et peatatakse teise selle firma kaubanduskeskuse ehitus, mis praegu Ahtmes käimas on.

Üks linna tingimusi OÜ-le Vironia Keskus ehitusluba väljastades oli ristmiku kohustuslik rekonstrueerimine Järveküla tee ja Pisuhänna tänava ristumiskohas. Uus liiklussõlm pidi korrastama sõidukite liikumist kaubanduskeskuse lähedal, muutes ka jalakäijate liikumise seal senisest ohutumaks.

Postid keset kõnniteed

Kaubanduskeskuse uued pinnad avati 8. augustil, ent linn pole uut liiklussõlme seni vastu võtnud.

"Sellist tööd me vastu ei võta," teatas Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin kategooriliselt. "Meil on palju pretensioone, eriti just valgusfoori paigalduse suhtes − seda pole keskuse juurest välja sõites hästi näha −, samuti on kõnniteede äärekivid paigaldatud niiet ratastooliga tulijatel on seal keeruline liikuda. Üldse on mindud absurdini ja pandud tänavavalgustuspost keset kõnniteed."

Praegu kõlab linnajuhtide aadressil palju kriitikat ka uue bussijaama tõttu, mille Vironia Keskus avas oma kaubanduskeskuses 1. septembril. Ehitustööde käigus ei peetud kinni nõuetest, mis tagaksid bussidele keskuse lähedal ohutu liiklemise, ning bussid sealt nüüd läbi ei sõida. Hiljuti paigaldati ajutine märgistus, kuid see ei rahulda vedajaid ning nad keelduvad uude bussijaama sisse sõitmast, niikaua kui seal ohutut teed pole.

Peale selle peab buss mööduma ehitusmaterjalide kaupluse Ehituse ABC laost, kus pidevalt laaditakse tühjaks kaubaautosid, mis iga hetk võivad bussidel tee tõkestada. Kõik see on tekitanud linnas ebanormaalse olukorra: vana bussijaam on suletud, uus aga ei tegutse.

Jäeti valgustuseta

Linnaelanikud on nördinud, et pimedal ajal on suur osa Järve linnaosa peateest valgustamata. Tänavavalgustuslambid ei põle Järveküla tee ja Torujõe tänava ristmikust kuni Järveküla tee ja Kalevi tänava ristumiskohani.

Deniss Veršinini sõnul on põhjus taas firmas Vironia Keskus. Firma tegi elektritöid, paigaldas tänavavalgustusmaste. Ning nagu selgus, tegi seda vajalike kooskõlastusteta.

"Praegu me ei saa seal tänavavalgustust sisse lülitada, kuna tööd pole seal lõppenud, kohati on kaabel paigaldamata. Meie märkusi ja pretensioone firma otsekui ei kuulekski ning ignoreerib neid. Sellist suhtumist linna me enam taluda ei kavatse," teatas Veršinin. "Kui firma ei lahenda lühikese ajaga kõiki tekkinud probleeme, siis me võtame nende suhtes tarvitusele sellistel puhkudel ette nähtud meetmed. Võimalik, et koguni peatame teise nende kaubanduskeskuse ehituse, mis on praegu Ahtme linnaosas käimas. Usaldus Vironia Keskuse vastu on kadumas."

Firma Vironia Keskus juhataja Kenneth Karpov vastas Põhjaranniku palvele olukorda kommenteerida lühidalt: "Ehitustööde aluseks on ehitusprojekt, mille alusel kohalik omavalitsus andis ehitusloa. Valgustuspost, valgusfoor ja kõnniteede äärekivide kõrgus vastavad projektile. Ma toonitan, et meie firmal poleks olnud õigust tellida ehitustöid vastuolus ehitusprojektiga."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles