Pidulikule õpetajate päeva galaõhtule kutsutakse kolmteist idavirulast

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerri Alamets Maidla noortekeskusest on esitatud kandideerima aasta üldhariduse sõbra tiitlile.
Gerri Alamets Maidla noortekeskusest on esitatud kandideerima aasta üldhariduse sõbra tiitlile. Foto: Matti Kämärä

4. oktoobril Tartu Vanemuise kontserdimajas toimuvale üleriigilisele üld- ja kutseharidustöötajate ning tublide õpilaste märkamise ja tänamise üritusele "Eestimaa õpib ja tänab", mis toimub teist aastat teles ülekantava gala vormis, kutsutakse kaheksa tublit idavirulast.

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) koostöös Eesti haridustöötajate liiduga ühendas juba mullu kolm üritust − aasta õpetaja aunimetuste jagamine, "Eestimaa õpib ja tänab" ning rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt osalenud õppurite ja nende juhendajate tunnustamine − üheks suureks tunnustusürituseks − aasta õpetaja auhinnagalaks, millest Eesti Televisioon (ETV) teeb otseülekande.

Palju tiitlikandidaate

Galaõhtul jagatakse tunnustust järgmistes kategooriates: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta põhikooliõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutsehariduse õpetaja, aasta klassijuhataja, aasta õppeasutuse juht, aasta üldhariduse sõber, aasta kutsehariduse sõber, aasta tegu hariduses, aasta parimad rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt esinenud õppurid ning aasta õpilasvõistluste juhendaja.

Galaõhtule on kutsutud ja tiitlile pretendeerivad järgmised Ida-Virumaa pedagoogid ja hariduseluga seotud isikud: Svetlana Podtsepajeva Kohtla-Järve  lasteaiast Punamütsike tiitlile aasta tegu hariduses; Jelena Lohmatova MTÜst Vita Tiim ja Gerri Alamets Maidla noortekeskusest tiitlile aasta üldhariduse sõber; Külli Bachman lasteaiast Pillerkaar ja Viktorina Metsa Narva lasteaiast Kaseke aasta lasteaiaõpetaja tiitlile; Valentina Ohhapkina Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumist ja Galina Bojarova Narva Kesklinna gümnaasiumist aasta klassijuhataja tiitlile; Kristi Klaamann Illuka koolist ja Helle Kuldsepp Narva Kesklinna gümnaasiumist aasta klassiõpetaja tiitlile; Regiina Urb Tudulinna põhikoolist aasta põhikooliõpetaja tiitlile; Sirje Kivil Kohtla-Järve Järve gümnaasiumist ja Nelya Avdeeva Narva Humanitaargümnaasiumist aasta gümnaasiumiõpetaja tiitlile; Anna Zubova Narva Kesklinna gümnaasiumist ja Valentina Kutuzova Kohtla-Järve Tammiku põhikoolist aasta õppeasutuse juhi tiitlile.

Tasemel meelelahutus

Lisaks on Põhjaranniku andmeil Ida-Virumaalt galale kutsutud aineolümpiaadidel edukalt esinenud Tatjana Punger Narva Pähklimäe gümnaasiumist ja Kristiina Ojamäe Kohtla-Järve Järve gümnaasiumist.

Kui mullu oli Ida-Virumaalt galale kutsutud 16 inimest, siis tänavu on neid kolme võrra vähem.

Kui galaõhtut juhtisid mullu Tartu Forseliuse kooli õpetajanna Kristi Mumm ja näitleja Tambet Tuisk, siis tänavu on on HTMi avalike suhtete juhi Tarmu Kurmi sõnul professionaalist õhtujuht näitlejanna Liisa Pulk ning tema partner Väike-Maarja gümnaasiumi emakeele ja kirjanduse õpetaja Indrek Lillemägi.

Muusikuist ja kollektiividest astuvad galal üles vennad Johansonid, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi bänd POSÕ, Lenna Kuurmaa koos sümfooniaorkestriga, Karl-Erik Taukar ja tantsuklubi Shaté tantsijad.

Galakavva on põimitud ka näitlejate mängitud sketšid "Kevade" teemadel − kusjuures Tootsi-Arno-Teele lood on toodud nüüdisaegsemasse konteksti. Enamik klippe on eelsalvestatud, aga viimane neist esitatakse otse live´is. Kogu gala on kokku pannud teatri Vanemuine lavastaja Ain Mäeots.

Maakonna esindajatele saab ETV vahendusel pöialt hoida ja galaüritust nautida laupäeval, 4. oktoobril kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles