Põnev hooaeg saab lahenduse Ida-Virumaal

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda kohtusid Kalev ja Flora sel hooajal Sillamäel mai alguses ning siis võitis 2:1 pealinna meeskond. Kui nüüd õnnestuks laupäeval selle eest tasuda, kerkiks Ida-Viru klubi hõbedale ja Flora jääks kolmandaks.
Esimest korda kohtusid Kalev ja Flora sel hooajal Sillamäel mai alguses ning siis võitis 2:1 pealinna meeskond. Kui nüüd õnnestuks laupäeval selle eest tasuda, kerkiks Ida-Viru klubi hõbedale ja Flora jääks kolmandaks. Foto: Matti Kämärä

Sel laupäeval on enamiku Eesti jalgpallihuviliste pilgud pööratud Ida-Virumaale, sest ühel ajal Narvas ja Sillamäel toimuvates mängudes selguvad ülipõneva hooaja kulminatsioonina nii tänavune meister kui hõbeda- ja pronksivõitjad.

Enne laupäeval kell 13 Sillamäel sealse Kalevi ja Tallinna Flora ning Narvas samal ajal sealse Transi ja Tallinna Levadia vahelisi kohtumisi on tabeliseis nii tasavägine, et meistritiitli võitmise võimalus on nii Floral kui Levadial.

Trans lubab kõvasti vastu hakata

Tõsi, suurem on siiski tõenäosus, et valitsev meister Levadia suudab tiitlit kaitsta. Selleks tuleb neil alistada tabelis kaheksandal kohal olev, sel hooajal kahvatult esinenud Trans. Flora kapten Sander Post saab meistrikarika pea kohale tõsta vaid sel juhul, kui tema meeskond alistab Sillamäe Kalevi ning Trans saab hakkama suurüllatusega ja võidab Levadiat.

Päriselt ei saa välistada aga ka võimalust, et tänavust meistrit sel laupäeval veel ei selgugi. Kui Transi ja Levadia mäng jääb viiki, siis on kahel meeskonnal võrdselt punkte ning juhendi järgi tuleb pidada lisamäng. Transi peatreener Aleksei Jagudin lubab siiski tugevat vastuhakku: "Ühel korral saime Levadia käest viigi võtta, saame ka seekord!"

Ida-Viru aasta mäng

Ida-Virumaa seisukohast on kindlasti tähtsam Sillamäel toimuv kohtumine. Kui sealne Kalev võidab Florat, on tasuks tänavuse hooaja eest hõbemedalid. Kaotuse ja suure tõenäosusega ka viigi korral tuleb aga leppida vaid neljanda kohaga, sest praegu Kalevist punktiga maha jääv Nõmme Kalju peaks kõigi eelduste järgi samas voorus Tartu Tammekast jagu saama.

"Kõik meie mängijad saavad väga hästi aru, mis selles mängus kaalul on, ja annavad endast parima. Hõbemedal oleks supertulemus nii klubile kui suur asi kogu Ida-Virumaale," ütles eile Põhjarannikule Sillamäe Kalevi 32aastane ründaja Vjatšeslav Zahhovaiko, kes pole kevadest alates põlvevigastuse tõttu saanud mängida, ent on aidanud meeskonnal kohtumisteks valmistuda.

Tänavuse hooaja senistest omavahelistest mängudest kaks on võitnud Flora ja üks on jäänud viiki. Ent viimati oldi vastamisi juuli keskel ja just pärast seda alustas Sillamäe meeskond muljet avaldavalt võimsat lõpuspurti. Nüüd on viimasest 15 mängust kirjas 14 võitu.

"Flora on kahtlemata Eesti klubijalgpalli üks lipulaevu ja väga tugev vastane, kel on samuti selles kohtumises väga palju mängus," sõnas Zahhovaiko, kes ise kuulus Flora ridadesse kümme aastat. Tema sõnul on Sillamäe Kalevi treenerid ja mängijad pühendanud väga palju aega vastase kõigi peensuste tundmaõppimisele.

"Arvestades hilissügise ilma ja pehmet väljakut, ei saa loota ilmselt väga ilusat mängu. Aga armutut võitlust tuleb väga palju," ütles Zahhovaiko, lisades, et kuigi on oht, et mäng võib tähtsuse tõttu muutuda ka närviliseks, peavad mängijad suutma säilitada külma närvi.

Varasemates kohtumistes teenitud kollaste kaartide tõttu ei saa hooaja kõige tähtsamas mängus osaleda Sillamäe poolkaitsjad Deniss Tjapkin ja Aleksandr Dubõkin, kes on põhikoosseisus vähesed Ida-Viru juurtega jalgpallurid. Kõik ülejäänud põhimehed on Zahhovaiko sõnul terved ja laupäevaseks lahinguks valmis.

Flora peatreener Norbert Hurt rõhutas jalgpalliliidule edastatud mängueelses kommentaaris korraliku kaitsemängu tähtsust. "Kui taga on korras, siis tekivad võimalused, mille läbi on see mäng võimalik võita. Peame olema kursis sellega, mis toimub samal ajal Narvas, aga selge on see, et meil on ka omavahel Sillamäega päris palju kaalul," sõnas ta. Kaotuse korral tuleb Floral sel hooajal leppida pronksmedalitega.

Mõlemast Ida-Virus toimuvast jalgpallimatšist tehakse ka otseülekanne. Narva kohtumist näitab ETV ja Sillamäe mängu Postimees.ee.

Sillamäe Kalevi konsultant Raimo Nõu ütles, et klubi valmistub selleks, et laupäeval tuleb sügisilmale vaatamata staadionile rekordarv pealtvaatajaid. "Selline medalimatš hooaja viimases voorus, kus kohalikul meeskonnal on võimalik sekkuda pealinna klubide medaliheitlusesse, väärib staadionil vahetult kaasa elamist. Sellisest toetusest on meie meeskonnal palju abi," sõnas ta.

Pohlak võib, meistrikarikas autos, laupäeval passida Sillamäe ja Narva vahel

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak selgitas ETVs üksikasjalikult, kuidas ta kavatseb ennast koos meistrikarikaga sel laupäeval kahe Ida-Virumaa linna vahel jagada.

Pidulikuks karika üleandmise tseremooniaks valmistatakse ette nii Sillamäe kui Narva staadion. Kuna suurem on tõenäosus, et tiitli võidab Levadia, siis viiakse meistrikarikas mängu alguseks Narva ning sinna läheb ka jalgpalliliidu president. 

Kui aga kahes ühel ajal toimuvas mängus tekib teisel poolajal seis, et tänavuse meistri saatuse võib otsustada üks värav, sõidab Pohlak koos karikaga Sillamäe ja Narva vahele Laagna kanti ning jääb sinna ootama lõpplahendust. Ta on välja arvestanud, et sealt jõuab mõlemale staadionile liikluseeskirja rikkumata seitsme minutiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles