Max Kaur: "Meie naised lähevad kuldsel sügisel kontsade kõpsudes mööda promenaadi kontserdimajja." (2)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi promenaadi pikenduse ja muusikaväljaku ehitus on seiskunud.
Jõhvi promenaadi pikenduse ja muusikaväljaku ehitus on seiskunud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Meie naised lähevad varsti mööda promenaadi kontsade kõpsudes kontserdimajja," märkis Jõhvi vallavanem Max Kaur esmaspäeva hommikul Põhjarannikule saadetud kommnetaaris seoses promenaadi pikenduse ehituse takerdumisega. 

Kaur kinnitas, et on kindel, et Jõhvi promenaadi pikendamise ehitus läheb lähiajal lahti. 

"Kuldseks sügiseks" saab valmis

"Kuldsel sügisel saame nautida jalutuskäike meie kaunil promenaadil. Meie naised lähevad varsti mööda promenaadi kontsade kõpsudes kontserdimajja või Ida - Virumaa  uude ja suurimasse kaubanduskeskusse - Pargikeskusesse," kirjutas Kaur.

Max Kaur.

 Peeter Lilleväli 

"Kuldsel sügisel saame nautida jalutuskäike meie kaunil promenaadil." 

Põhjaranniku täpsustava küsimuse peale kinnitas Kaur, et promenaadi pikenduse esimese etapi senise ehitajaga, osaühinguga Terre Ehitus lõpetatakse kokkulepel leping ja maikuus kuulutatakse välja hange leidmaks ehituse lõpetajat. Samas jättis ta vastamata, milline ehituse lõpetamise tähtaeg hanke tingimustesse pannakse. 

Kaur kirjutas oma vastuses, et kuna Jôhvi areneb hetkel kiiremini, kui mis tahes muu omavalitsus Eestis ja vastutusrikkaid arendusprojekte on korraga palju, siis neid ei saa tema sõnul "obesega vedada".

"Ning juhtub, võib juhtuda, et mitte alati mõne suure projekti või objektiga ei lähe kõik nii nagu vaja. Force majeure mõiste ei ole Eestis välja mõeldud, vääramatu jõud võib vahele segada, seetõttu on vaja vahel ka kokkuleppeid muuta ja asjaga edasi minna. Me paraku kipume unustama meie ehitajaid, et ka nende muredega peab arvestama. Tegemist ei ole vaenlastega, vaid meie oma inimestega, kes tahavad, et linnal läheks hästi," märkis Kaur vabandades samas alanud Jõhvi balletifestivali korraldajate ees ebamugavuste pärast.  

Vallaametnikud väljenduvad "liiga markantselt" 

Max Kaur märkis ka, et vallavalitsuse ametnikud väljendavad mõnikord end "liiga markantselt, kui asi puudutab ehitust" pidades silmas majandusnõunik Enn Männiste väljaütlemisi laupäevases  Põhjarannikus ilmunud loos. Samas ei soovinud Kaur täpsustada, milliseid konkreetseid väljendusi ta silmas pidas. 

Põhjarannik kirjutas laupäeval, et Jõhvi kontserdimaja peaukseni jõudmiseks tuleb nii alanud balletifestivali ajal kui ka veel mitmeid kuid hiljemgi läbida tolmune ja konarlik kuumaastik, sest lähiümbruses mullu suvel alanud promenaadi pikenduse ja muusikaväljaku ehitus on takerdunud. 

Läinud neljapäeval ehitas Jõhvi vald kontserdimaja ukseni ajutised siledamad teelõigud. "See ei ole mitte normaalne, vaid enam-vähem talutav lahendus, et kallid baleriinid ja kontserdimaja külalised oma jalgu ära ei murraks," tõdes Jõhvi vallavalitsuse majandusnõunik Enn Männiste, kes on ühtlasi valla lepinguline esindaja promenaadi pikendamise projektis. 

Männiste saatis eelmisel neljapäeval Terre Ehitusele kirjas, milles teatas, et vallavalitsus ütleb mullu 7. augustil sõlmitud promenaadi pikendamise esimese etapi ehitamise lepingu üles. Lepingu järgi maksis see ehitus koos käibemaksuga 960 000 eurot ja objekt pidi valmima hiljemalt 7. septembriks 2019. aastal. 

"Selle asemel, et tegelda lepingu täitmisega ja lahendada jooksvaid küsimusi, on Jõhvi vallavalitsus kui tellija sunnitud järjepidevalt tegelema Terre Ehitus OÜ esindajate poolse lepingu täitmisest hoidumise ja kõikvõimalike isikute süüdistamise tõrjumisega," kirjutas Männiste lepingu üleütlemisest teatavas kirjas, lisades, et on ilmselge, et Terre Ehitus ei ole võimeline kohasel viisil ehitustööde töövõtulepingut täitma.

Terre Ehituse juhatuse liige Roman Graf ei soovinud oma seisukohti telefoni teel kommenteerida ja palus kirjalikke küsimusi. Talle saadetud kuuele küsimusele vastas ta reedel, et kuigi vallavalitsus on oma kirjas teatanud ehitustööde lepingu lõpetamisest, siis mingit kokkulepet selle kohta sõlmitud pole. "Kahjuks ei saa enne kokkuleppe sõlmimist Jõhvi vallavalitsusega Terre Ehitus OÜ selle kohta kommentaare anda," teatas Graf.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles