Kohtla-Järve aasta emaks valiti muusikaõpetaja ja koorijuht Olga Portnova

Põhjarannik
Copy
Olga Portnova on eeskujulik ema ja õpetaja, keda õpilased armastavad ning austavad.
Olga Portnova on eeskujulik ema ja õpetaja, keda õpilased armastavad ning austavad. Foto: Erakogu

Linnavolikogu sotsiaalkomisjon  valis Kohtla-Järve tänavuseks aasta emaks Olga Portnova,  kel on kaks poega ning kes töötab Ahtme kunstide koolis ja juhatab ka koore. 

Volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Arne Berendseni sõnul laekus konkursile kolm ettepanekut ning pärast kõikide kandidatuuride kaalumist otsustati enamushäältega anda Kohtla-Järve aasta ema auväärne tiitel Ahtme kunstide kooli teooriaosakonna juhatajale Olga Portnovale.

Portnova kandidatuuri esitas konkursile Ahtme kunstide kool. Kooli direktori Jana Undi sõnul töötab Olga Portnova nende koolis 1997. aastast: kõigepealt oli solfedžoõpetaja, praeguseks aga on temast saanud teooriaosakonna juhataja. Peale selle õpetab ta endiselt muusikateooriat ning juhendab koore, millest kolm osalevad alates 2002. aastast laulupidudel.

"Alates möödunud aastast annab ta ka akadeemilise vokaali tunde," lisas Unt. "Lapsed armastavad teda ja peavad temast lugu. Kolleegid hindavad tema vastutulelikkust, algatusvõimelisust ja aktiivsust. Olga on end teostanud ka emana: tal on kaks suurepärast poega, kes õpivad samuti meie koolis, jõudes omandada korraga kaht eriala. Ka nemad on korduvalt mitmetel festivalidel ja konkurssidel autasusid saanud ning peale selle võtavad nad aktiivselt osa ka kooli ja linna elust."

Emadepäevale pühendatud pidulikule vastuvõtule kutsutakse kõik konkursil osalenud kandidaadid. Võitja saab tänukirja ja nimelise kinkekaardi väärtusega 250 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles