"Kevadtorm" sai jätku lahinglaskmistega

Põhjarannik
Copy
Eelmise nädala keskel said Viru pataljoni ajateenijad harjutada aktiivseid lahinguid imitatsioonivahenditega. Nädalavahetusel tehti lahinglaskmisi päris sõjamoonaga.
Eelmise nädala keskel said Viru pataljoni ajateenijad harjutada aktiivseid lahinguid imitatsioonivahenditega. Nädalavahetusel tehti lahinglaskmisi päris sõjamoonaga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Üle 400 kaitseväelase peamiselt 1. jalaväebrigaadi Kalevi ja Viru jalaväepataljonist osalesid nädalavahetusel keskpolügoonil lahinglaskmistel ning tõestasid ajateenijate ja reservväelaste valmisolekut vajaduse korral tuleülesandeid reaalselt täita.

Kui möödunud nädalal said "Kevadtormil" osalejad näidata oma riigikaitsealaseid oskusi Ida-Virumaal peetud aktiivsetes lahingutes, kus kasutati vaid imitatsioonivahendeid, siis laupäevast alanud 1. ja 2. jalaväebrigaadide lahinglaskmised nõuavad sõduritelt nii täpsust sihtmärkide tabamisel kui ka erisuguste manöövrite sooritamist pataljoni koosseisus.

Laupäeval lahinglaskmisi külastanud "Kevadtormi" üldjuht kindralmajor Indrek Sirel kiitis nii osalejate kui ka lahinglaskmiste korraldajate sooritust hindele väga hea. "Lahinglaskmiste ettevalmistamine oli omaette väljakutse. Üksused tegutsesid väga hästi ning eriti hea meel on mul selle üle, et mõlemad brigaadi jalaväepataljonid ja neid toetavad lahingutoetusüksused tegutsevad ühtselt," ütles kindralmajor Sirel, lisades, et ka laskmistel osalenud reservväelased tegutsesid väga professionaalselt.

Laskeharjutuse näol oli tegemist kompanii rünnakuga pataljoni raamistikus, peale selle pidid üksused täitma ka tiibamis- ja kiirkaitseülesandeid. Laskeharjutusel osalesid korraga kaks jalaväekompaniid ja lahingutoetusrühmad ehk miinipilduja-, tankitõrje- ja pioneerirühm.

Sel nädalal jätkub "Kevadtorm" lahinglaskmistega. Homsest neljapäevani toimuvad Rutjal õhutõrjepataljoni, Ühendkuningriigi õhutõrjujate, Scoutspataljoni ning 1. jalaväebrigaadi üksuste Browningu laskmised, kaitseväe keskpolügoonil lihvib lahinglaskmistel ülesannete täitmist 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljon, keda toetavad lahingutoetusüksused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles