Narva-Jõesuu sadam avatakse purjeregatiga

Ilja Smirnov
Copy
Aprillis ja mai alguses tehti Narva-Jõesuu sadamas viimased ehitus- ja montaažitööd ning praeguseks on kõik juba valmis. Euroopa regionaalarengu fondi raha eest heakorrastati sadama territoorium ning ehitati ujuvkai ja slipp. Territooriumile rajati välisvalgustus, ehitati parkla, jahtide hoiuala, paigaldati istepingid, lipumastid, urnid ja rattahoidik. Sadamas on loodud tingimused joogivee, elektrienergia ja kütusega varustamiseks, võetakse vastu sorditud olmeprügi, fekaalvett, pilsivett ja õlijäätmeid. Kesk-Läänemere programm toetas vee-, elektri- ja reovee käitlemise süsteemide rajamist, linnakai rekonstrueerimist, sadamahoone ja tankla ehitust, ilmajaama paigaldamist ning sadama kodulehe loomist. Sadamahoones on olemas tööruumid, saun, dušš, tualett, laoruum.
Aprillis ja mai alguses tehti Narva-Jõesuu sadamas viimased ehitus- ja montaažitööd ning praeguseks on kõik juba valmis. Euroopa regionaalarengu fondi raha eest heakorrastati sadama territoorium ning ehitati ujuvkai ja slipp. Territooriumile rajati välisvalgustus, ehitati parkla, jahtide hoiuala, paigaldati istepingid, lipumastid, urnid ja rattahoidik. Sadamas on loodud tingimused joogivee, elektrienergia ja kütusega varustamiseks, võetakse vastu sorditud olmeprügi, fekaalvett, pilsivett ja õlijäätmeid. Kesk-Läänemere programm toetas vee-, elektri- ja reovee käitlemise süsteemide rajamist, linnakai rekonstrueerimist, sadamahoone ja tankla ehitust, ilmajaama paigaldamist ning sadama kodulehe loomist. Sadamahoones on olemas tööruumid, saun, dušš, tualett, laoruum. Foto: Alar Tasa

Kuurortlinn Narva-Jõesuu võib uue muuli saada juba viie aasta pärast: Narva-Jõesuu linnavalitsus sai poollagunenud muuli tööprojekti koostamiseks riigikogu katuserahast 200 000 eurot. Ühtlasi tahetakse kuni muuli lõpuni välja ehitada promenaad.

Narva-Jõesuu lagunev muul põhjustab kohalikule omavalitsusele ja riigile juba ligikaudu veerand sajandit suurt peavalu. Muuli puudumise tõttu on piirijõe suue veevaeseks jäänud ning Narva jõe laevatee Soome lahte suubumise piirkonnas sinna kandunud liivast ummistunud.

Vana muuli uurimise ja uue muuli ehitamise küsimustega hakkasid Narva-Jõesuu võimud aktiivselt tegelema 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles