Jõhvit võitnud Spitzi advokaat: loodetavasti võtab Jõhvi vallavalitsus õppust

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
22. märtsil käis vallavanem Martin Repinski isiklikult Jõhvi keskraamatukogus Ingrid Spitzile üle andmas vallavalitsuse korraldust tema vallandamiseks. Nüüd on tööinspektsioon leidnud, et otsus oli ebaseaduslik.
22. märtsil käis vallavanem Martin Repinski isiklikult Jõhvi keskraamatukogus Ingrid Spitzile üle andmas vallavalitsuse korraldust tema vallandamiseks. Nüüd on tööinspektsioon leidnud, et otsus oli ebaseaduslik. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal Jõhvi valla üle töövaidluskomisjonis võidu saanud keskraamatukogu endise direktori Ingrid Spitzi advokaat Tõnis Loorits ütles, et loodab, et see otsus sunnib Jõhvi vallavalitsust edaspidi hoiduma praktikast, kus töövõtjatest üritatakse hüvitist pakkudes õigusvastaselt lahti saada. 

15. mail tegi töövaidluskomisjon otsuse, kus tunnistati Ingrid Spitzi vallandamine tänavu märtsis õigusvastaseks, ning vald peab maksma eksdirektorile materiaalse ja moraalse kahju hüvitamiseks 12 kuupalka. Ingrid Spitzi esindaja töövaidluskomisjonis, advokaat Tõnis Loorits ütles Põhjarannikule, et ta polnud imestunud, kui komisjon mõistis Spitzi kasuks välja 12 kuupalga suuruse hüvitise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles