Hendrik Agur kutsub Kohtla-Järvele õpetajaks Eesti tipptegijaid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur seab tulevastele õpetajatele kõrged nõudmised. Pilt on tehtud riigigümnaasiumi hoone sarikapeol.
Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur seab tulevastele õpetajatele kõrged nõudmised. Pilt on tehtud riigigümnaasiumi hoone sarikapeol. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järvel avatava riigigümnaasiumi direktor Hendrik Agur on võtnud sihikule sellised oma ala tipud nagu ajakirjanik Ainar Ruussaar, kes on juhtinud Eesti rahvusringhäälingut, ning Estonia teatri kauaaegne pealavastaja Neeme Kuningas. 

Uus gümnaasium avab uksed 1. septembril ning selle direktor Hendrik Agur pole teinud saladust, et ei piirdu õpetajate otsingul Ida-Virumaaga. 

Nii käivad läbirääkimised Neeme Kuningaga, kes viimati töötas Venemaal Krasnojarski riikliku ooperi- ja balletiteatri pealavastajana ja on teinud aastaid sama tööd rahvusooperis Estonia. Kuningal on ka pikaajaline õpetamise kogemus: ta on olnud ooperistuudio õppejõud Tallinnas, Göteborgis, Pekingis ja Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles